مواد غذایی استرس آور را بشناسید

به گزارش وبلاگ سایه، می دانید که راه های زیادی برای مدیریت استرس وجود دارد: ورزش کردن، صحبت با یک دوست، یا انجام کاری لذت بخش. اما آنچه می خورید هم مهم است!

مواد غذایی استرس آور را بشناسید

رژیم غذایی بر تمام جنبه های عملکرد فیزیکی و روانی شما اثر می گذارد. گاهی ما ناآگاهانه به گونه ای تغذیه می کنیم که استرسمان را بدتر می نماید. در این مطلب به عادت های غذایی می پردازیم که مدیریت استرس را برایمان سخت تر می نمایند. مواد غذایی استرس آور را در وبلاگ سایه بخوانید.

مواد غذایی استرس آور را بشناسید

در ادامه مطلب با بعضی از مواد غذایی آشنا می شویم که کمبود آن ها یا مصرف زیاد آن ها باعث استرس می گردد.

اگر استرس دارید، به میزان کافی منیزیم دریافت نمی کنید

شما به منیزیم احتیاج دارید تا بیش از 300 واکنش شیمیایی در بدنتان انجام گردد. از جمله واکنش هایی که بر مغز و اعصاب، قلب و عملکرد عضلات اثر می گذارند. شواهدی وجود دارد که منیزیم اضطراب را در انسان کاهش می دهد و برای برطرف بی خوابی مفید است.

بعضی از افراد وقتی تحت استرس هستند، علائم افسردگی را از خود بروز می دهند. مطالعه ای که روی انسان ها انجام شد، تعیین کرد مصرف مکمل منیزیم، کافی در روز، به میزان یک داروی ضد افسردگی، علائم افسردگی را در افراد سالمندی که دیابت داشتند؛ کاهش داده بود.

برترین منابع غذایی منیزیم، غلات کامل، مغزها و دانه ها، سبزی های برگدار و حبوبات هستند. در ضمن ضروری است بدانید بعضی از داروها مانند ادرارآورها، می توانند ذخایر منیزیم بدن را کاهش بدهند.

قند و کربوهیدرات های تصفیه شده زیاد می خورید

آیا هله هوله ها می توانند استرس را بدتر نمایند؟ قند و کربوهیدرات های تصفیه شده باعث نوساناتی در قند خون می شوند که نتیجه اش اضطراب است. بعد از اینکه غذایی شیرین یا زیاد فرآوری شده می خورید، قند خون و انسولین تان فورا بالا می رود. انسولین زیاد در خون، باعث افت قند خون شده و با همان سرعتی که بالا رفته بود ناگهان افت می نماید. این بالا و پایین کردن های قند خون می تواند اضطراب را تشدید کند یا اگر مستعد حملات پانیک باشید، دچار این حمله شوید.

مصرف کافئین زیاد باعث استرس می گردد

افراد کافئین را به خاطر افزایش انرژی و تمرکز مصرف می نمایند. اما بعضی از افراد بعد از مصرف کافئین دچار اضطراب و تحریک عصبی می شوند. دیگر واکنش های بدن نسبت به کافئین شامل سردرد و تپش قلب می گردد.

قهوه، چای، نوشابه سیاه و نوشیدنی های انرژی زا را معمول ترین منابع کافئین می دانند، اما در دیگر غذاها نیز میزان کمی کافئین وجود دارد، مانند شکلات. بعضی از داروها مانند مسکن ها و دارهایی که برای تسکین سردرد مصرف می شوند نیز کافئین دارند.

به جای قهوه، دم نوش گیاهی بنوشید. چای بابونه، دم نوش به، بادرنجبویه، گل ساعتی و… واکنش های استرسی بدن را تسکین می دهند و برای برطرف اضطراب مفیدند. این نوشیدنی های گیاهی به خواب بهتر نیز یاری می نمایند.

به میزان کافی امگا 3 نمی خورید

امگا 3 نوعی چربی غذایی است که در ماهی هایی مانند قزل آلا و ساردین به وفور وجود دارد. بعضی از افرادی که ماهی نمی خورند، مکمل روغن ماهی مصرف می نمایند. امگا 3 خواص ضدالتهابی داشته و می تواند در برابر بیماری های قلبی از شما محافظت کند. تحقیقات نشان می دهد رژیم های غذایی که امگا 3 زیادی دارند به سلامت مغز یاری می نمایند. غذاهای گیاهی مانند گردو، دانه کنجد، دانه چیا و بذر کتان نیز منابع خوبی از امگا 3 هستند.

میکروبیوم روده تان احتیاج به تنظیم مجدد دارد

امروزه دانشمندان میکروبیوم روده را با سلامت روان مرتبط می دانند. میکروارگانیسم های ریزی که در روده هایتان زندگی می نمایند، به وسیله عصب بزرگی به نام عصب واگوس با مغزتان تعامل دارند و می توانند بر خلق و خوی تان اثر بگذارند.

مطالعات گوناگونی، اثرات پروبیوتیک ها بر اضطراب را نشان داده اند. خصوصا یک نوع باکتری به نام لاکتوباسیلوس رامنوسوس موثرترین باکتری بر سلامت روان است. شما می توانید با خوردن غذاهای تخمیر شده مانند ماست و کفیر، پروبیوتیک دریافت کنید.

پیشنهاد مطالعه: مطلب هشدار، علائم زیاده روی در مصرف نمک را جدی بگیرید را بخوانید.

منبع: پیام دلتا

به "مواد غذایی استرس آور را بشناسید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مواد غذایی استرس آور را بشناسید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید