این 12 غذای تانزانیایی را حتما امتحان کنید
به گزارش وبلاگ سایه، در سفر به تانزانیا قرار است اقیانوس، جنگل های سرسبز، حیوانات عجیب و غریب، کوه های بلند و مردمی مهمان نواز را ببینید. به این ترکیب غذاهای خوش طعم را هم اضافه کنید. آیا می دانستید تانزانیا به کشوری آفریقایی معروف است که به غذاهای محلی اش بسیار اهمیت می دهد؟ پس اگر می خواهید یکی از برترین نمونه های طعم های شرق آفریقا را تجربه کنید تازانیا برترین مقصد است. آشپزی تانزانیا تحت تأثیر هند و آلمان و بریتانیاست، اما با چاشنی خاص تانزانیایی. در منطقه ها ساحلی این کشور ماهی، برنج و نارگیل هواداران بیشتری دارد. در حالی که موز، ذرت و گوشت در منطقه ها مرکزی محبوب ترند. در هر کجای تانزانیا که باشید قرار است طعم غذایی به یادماندنی را تجربه کنید. دوست دارید از بین این غذاهای خوشمزه کدام را اول از همه امتحان کنید؟
1. نیاما چوما (Nyama choma)
اگر غذای تازه دوست دارید، اول از همه به سراغ نیاما چوما بروید. نیاما چوما یعنی گوشت گریل شده. برای پخت این غذا گوشت تازه را جلوی شما تکه تکه می نمایند و روی گریل می گذارند. گوشت باید به آرا می روی ذغال کباب گردد. بوی این غذا حتما برای تان آشناست! گاهی کنار این غذا یوگالی یا موز باربیکیو هم سرو می گردد. بهتر است دسته جمعی برای خوردن این غذا بروید چون آماده شدن آن تقریباً بین 45 دقیقه تا یک ساعت طول می کشد. می توانید با دوستان تان گپ بزنید و نوشیدنی بنوشید تا غذا را بیاورند. مطمئنا دورهمی با دوستان، خوردن گوشت خوش طعم گریل شده و نوشیدنی برای گذراندن یک بعد از ظهر خنک در آفریقا تجربه ای لذت بخش خواهد بود.
2. یوگالی (Ugali)
یوگالی پرهوادارترین غذای ساده تانزانیایی است. این غذا راحت درست می گردد و بسیار کم هزینه است. یوگالی را با آرد ذرت و آب می پزند. برای پختن آن کافیست آرد و آب را با هم مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید تا حالت خمیری پیدا کند. چند دقیقه آن را در هوای آزاد بگذارید و غذای شما آماده است. یوگالی طعم خاصی دارد و به راحتی نمی توان آن را با غذاهای دیگر مقایسه کرد. اما مزه اش چیزی بین سوپ ذرت و پوره سیب زمینی است. تانزانیایی ها روش خاصی برای خوردن این غذا دارند. اگر می خواهید به سبک مردم تانزانیا یوگالی بخورید باید یک گلوله کوچک از آن را کف دست تان پهن کنید. در تانزانیا این غذا را تقریبا کنار هر غذای دیگری سرو می نمایند اما حتما آن را با نیاما چوما امتحان کنید. البته مراقب باشید. یوگالی به شدت خوشمزه است!
3. چیپسی مایای (Chipsi mayai)
چیپسی مایای به زبان سواحلی یعنی چیپس و تخم مرغ. این غذای محبوب تانزانیایی هاست و خیلی زود آماده می گردد. ساده ترین شکل این غذا همان سیب زمینی سرخ شده با املت است. اما این نوع سیب زمینی در تانزانیا کمی متفاوت تهیه می گردد. در تانزانیا سیب زمینی ها را با دست پوست می گیرند و با دقت برش می دهند. سپس آن ها را سرخ می نمایند تا شبیه چیپس، تُرد و طلایی گردد. چیپسی مایای را در بیشتر دکه های غذافروشی می توانید پیدا کنید. نگران وعده های صبحانه نباشید. این غذا برترین انتخاب برای یک صبحانه خوشمزه است.
4. پیلاو (Pilau)
نظرتان چیست خودتان را به یک غذای شاهانه دعوت کنید؟ این غذا از برنج، گوشت، مرغ یا ماهی و ادویه های مخصوص درست می گردد. خود تانزانیایی ها بیشتر در مرنام مذهبی و جشن ها یا آخر هفته ها این غذای ویژه را می پزند. اصل این غذا را در غرب هند می پخته اند اما الان در منطقه ها ساحلی تانزانیا خیلی هوادار دارد. برای اینکه برترین نوع پیلاو تانزانیایی را داشته باشید آن را در یک ماهی تابه بزرگ درست کنید تا برنج ها دانه دانه گردد و طعم گوشت و ادویه را به خود بگیرد. راز خوشمزگی این غذا دقیقا همین است.
5. مشیکاکی (Mshikaki)
مشیکاکی تکه های گوشت مرینت و کباب شده روی ذغال است. این غذا یک غذای خیابانی محبوب در تانزانیاست. برای امتحان کردن مشیکاکی سری به بوفه های شبانه بزنید که در فضای آزاد غذا سرو می نمایند. برای پخت مشیکاکی از انواع گوشت استفاده می گردد اما گوشت بز، گاو و گوسفند هواداران بیشتری دارد. سرعت پخت این غذا زیاد نیست، به همین دلیل باید کمی صبر کنید تا غذای تان آماده گردد، اما طعم بی نظیر آن ارزش صبر کردن دارد. از همان اول شش یا پنج تکه مشیکاکی سفارش بدهید، چون مطمئنا یک یا دو تکه برای تان کم است!
6. سوپ نارگیل و لوبیا
اگر گیاه خوار هستید این سوپ مخصوص شماست! سوپ لوبیا و نارگیل یکی از محبوب ترین غذاهای تانزانیایی است. در این سوپ هم از تکه های نارگیل استفاده می گردد و هم از شیر نارگیل. به جز نارگیل و لوبیا، پیاز، گوجه فرنگی، برنج پخته شده و ادویه کاری هم در این سوپ می ریزند. این سوپ مواد مغذی زیادی دارد و همه جای تانزانیا شناخته شده است. پاییز برترین زمان برای امتحان کردن این سوپ خوشمزه است.
7. موز سرخ شده
در تانزانیا انواع مختلف موز پرورش داده می گردد. به همین دلیل غذاهای تهیه شده از موز در این کشور بسیار رایج اند. موز سرخ شده یکی از غذاهای پرهوادار در تانزانیاست. نام این غذا به زبان مردم محلی تانزانیا ندیزی کانگا (Ndizi Kaanga) است. این غذا را به شکل های مختلف تهیه می نمایند اما همه انواع آن بسیار خوشمزه و مغذی است. پس وقتی به تانزانیا رفتید مراقب باشید چون ممکن است شیفته این غذا شوید.
8. پیتزای زنگبار
همان طور که از نام این پیتزا پیداست فقط در زنگبار می توانید همچین پیتزایی پیدا کنید. پیتزای زنگبار با پیتزاهای دیگری که تا به حال دیده اید فرق دارد. این پیتزا احتمالا جالب ترین و خوشمزه ترین غذایی است که می توانید در تانزانیا بخورید. برای درست کردن این پیتزا روی یک تکه خمیر پیاز، فلفل، گوشت، تخم مرغ خام و اندازهی پنیر می ریزند، بعد خمیر را به صورت ساندویچ می پیچند و داخل روغن می اندازند تا سرخ گردد. نتیجه یک پیتزای پفکی، تُرد و بسیار خوشمزه است. یک نوع دیگر این پیتزا را با شکلات یا موز هم درست می نمایند که بیشتر به عنوان دسر سرو می گردد.
9. برنج در شیر نارگیل
این هم یک نوع غذای دیگر با نارگیل! خود مردم تانزانیا به این غذا می گویند والی وا نَزی (Wali wa nazi). برنج در شیر نارگیل یا برنج نارگیلی غذای مورد علاقه همه مردم تانزانیاست. این غذا آنقدر هوادار دارد که کشورهای همسایه مانند کنیا هم پختن آن را از تانزانیایی ها یاد گرفته اند. برای پختن این غذا برنج را در شیر پرچرب نارگیل می جوشانند تا غلیظ گردد و حالت کر می پیدا کند. گاهی کمی نخود فرنگی و هویج هم به آن اضافه می نمایند. برنج نارگیلی غذایی مناسب در کنار ماهی و سبزیجات است. اگر به شهرهای ساحلی تانزانیا رفتید برنج نارگیلی یادتان نرود.
10. سوپ موز سبز
همان طور که گفتیم در تانزانیا انواع مختلف موز وجود دارد. به همین دلیل تعجبی ندارد که در خیلی از غذاهای تانزانیایی از موز استفاده گردد. اگر هوادار سوپ هستید احتمالا از سوپ موز سبز تانزانیایی خوش تان می آید. کافیست یک بار این سوپ را بچشید، طعم آن برای همواره یادتان می ماند. بعید است چنین مزه ای را بتوانید جای دیگری تجربه کنید. این سوپ با آب مرغ و موز درست می گردد و در بیشتر سواحل تانزانیا پیدا می گردد. مردم تانزانیا بیشتر برای صبحانه این سوپ را سرو می نمایند. اگر خواستید سوپ موز سبز سفارش بدهید یادتان باشد در تانزانیا نام این غذا سوپو یا ندیزی (Supu ya ndizi) است.
11. مکوبی (Makubi)
می گویند مکوبی سنتی ترین غذای تانزانیاست. این غذا را با اسفناج، برگ سیب زمینی شیرین، گوجه فرنگی و پیاز درست می نمایند و روی آن سس غلیظ کره بادام زمینی می ریزند. تانزانیایی ها معتقدند این غذا خواص درمانی دارد. پس اگر به تانزانیا سفر کردید، حتما این غذای سنتی را نباید فراموش کنید. خوردن این سبزیجات تازه و خوشمزه احتمالا تأثیر خوبی روی بدن تان می گذارد. این غذا در کنار برنج نارگیلی هم طعم بسیار خوبی دارد.
12. پودینگ سیب زمینی شیرین
نظرتان در خصوص دسر چیست؟ مردم تانزانیا معمولا به جز میوه، زیاد دسر نمی خورند. اما اگر میل به دسر داشته باشید، دسرهای ساده و خوشمزه ای در تانزانیا پیدا می گردد. چطور است یک دسر فوق العاده را امتحان کنید؟ هوادار پودینگ هستید؟ پس شیفته این دسر می شوید. کسانی که انواع مختلف پودینگ را چشیده اند از پودینگ سیب زمینی شیرین نمی گذرند. مردم تانزانیا این پودینگ را با سیب زمینی شیرین، هل و زغفران درست می نمایند. اندازه شکر داخل این دسر بسیار کم است. پس اگر دنبال یک دسر سالم می گشت پودینگ سیب زمینی شیرین را به شما پیشنهاد می کنیم.
تهیه و تدوین: تحریریه وبلاگ سایه
لطفا در نشر دانسته های خود کوشا باشید.
برداشت و استفاده غیرتجاری از مطالب این وب سایت، حتی بدون ذکر منبع آزاد است.
منبع: دالاهو