طرز تهیه رنگینک با خرما و 2 غذای انرژی زای دیگر مخصوص ماه رمضان
به گزارش وبلاگ سایه، رنگینک یک دسر خوشمزه، سالم، مقوی و شگفت انگیز از منطقه جنوب ایران است. تاریخچه خرما در ایران به دوران باستان برمی گردد و خرما و درختان زیبای نخل بخشی از منظره سرزمین های جنوبی کشورمان هستند. رنگینک، این دسر خرمایی که به آن کیک خرما نیز می گویند، بیشتر در ماه رمضان تهیه و به عنوان افطاری میل می گردد. این دسر به لطف خرما، آرد، کره و گردو سرشار از انرژی و بسیار خوشمزه بوده و با توجه به ترکیبات به کار رفته در آن، یک شیرینی خشک محسوب می گردد و می توانید برای مدتی آن را داخل یخچال نگه دارید. رنگینک را به طرق مختلف درست می نمایند. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه رنگینک با خرما و 2 غذای انرژی زای دیگر مخصوص ماه رمضان را برایتان توضیح دهیم.
رنگینک
مواد لازم:
- آرد گندم: 500 گرم
- روغن مایع: 300 گرم
- خرما: 500 گرم
- پودر پسته: 1 قاشق غذاخوری
- پودر هل: نصف قاشق غذاخوری
- پودر دارچین: 1 قاشق غذاخوری
- گردو: 130 گرم
طرز تهیه:
- تابه مورد نظرتان را روی اجاق گاز و حرارت میانه قرار دهید، صبر کنید تا کاملا گرم شود.
- آرد را پس از الک کردن به ظرف اضافه کنید و دما را کاهش دهید.
- آرد را هم بزنید تا زمانی که سرخ شود (اجازه ندهید بسوزد) و رنگ آن تغییر کند.
- وقتی آرد گندم طلایی شد، مقداری روغن در آن بریزید، کمی بیشتر هم بزنید و سپس آن را کنار بگذارید و اجازه دهید تا خنک شود.
- بعد از سرد شدن مخلوط آرد و روغن، دارچین و هل را اضافه نموده و خوب مخلوط کنید.
- خرما را بشویید، آن ها را با چاقو از وسط برش دهید و هسته آن ها را جدا کنید.
- وقتی خرماها خشک شدند، داخل هر یک از آن ها یک تکه گردو قرار دهید.
- نیمی از آرد سرخ شده را در یک ظرف ریخته و با پشت قاشق صاف کنید. سپس خرما را روی آن قرار دهید و مقداری دارچین به آن ها اضافه کنید. حالا بقیه آرد را اضافه کنید و تمام مواد را با فشار صاف کنید.
- در نهایت می توانید مقداری دارچین یا شکر آسیاب شده اضافه کنید (این اختیاری است)، و البته پسته. می توانید از نارگیل رنده شده نیز بهره ببرید.
- اجازه دهید ظرف رنگینک به مدت 2 ساعت در یخچال بماند. پس از آن، 5 دقیقه صبر کنید و سپس آن را با چاقوی تیز برش دهید و آن را سرو کنید.
نکات:
- به جای استفاده از 300 گرم روغن، می توانید از 150 گرم روغن و 150 گرم کره برای رایحه و طعم بهتر رنگینک تان بهره ببرید.
- می توانید رنگینک را با شیر گرم، چای سیاه یا سبز سرو کنید.
فواید رنگینک
افراد مسن و لاغر که همواره از ضعف بدن شکایت دارند و بچه هایی که در سن رشد هستند، می توانند از این شیرینی های کم چرب، اما مغذی و پر انرژی استفاده نمایند. رنگینک بعلاوه برای کسانی که روزه می گیرند بسیار مناسب است.
رنگینک علاوه بر اینکه یک دسر محبوب است، می تواند به عنوان یک وعده غذایی محسوب شود، زیرا می تواند بسیاری از عناصر ریز مغذی بدن را تأمین نموده و انرژی زیادی را در بدن فراوری کند.
در مقایسه با سایر غذاها، این دسر خوش طعم با طبع گرم خود با ارزش های غذایی در بهبود ضعف و ناتوانی موقتی اندام هایی مانند قلب، کبد، مغز، مفاصل، عضلات یاری می نماید. با بازیابی قدرت بدن، قدرت بدنی فرد را افزایش می دهد و تقویت نماینده سیستم دفاعی بدن است.
به علت وجود آهن و اسید فولیک، رنگینک در خونریزی و خونرسانی یاری می نماید. خرما به علت خواص آنتی اکسیدانی ضد سرطان و سرشار از کلسیم است.
شله مشهدی
اگر در ماه رمضان به مشهد سفر نموده باشید، از جو این روزهای شهر آگاه هستید. اما اگر تا به حال به مشهد سفر ننموده اید و شعله مشهور این شهر را نچشیدید، به احتمال زیاد نام این غذای لذیذ را شنیده اید. شله مشهد هواداران زیادی دارد و طعم بی نظیر آن زبان زد است. واقعیت این است که بعضی غذاها باید در مکان و زمان مخصوص به خودشان خورده شوند تا به خوبی از تمام ویژگی ها و خاص بودن آن آگاه شوید. شله از جمله غذاهای پرطرفدار ماه رمضان است که با توجه به محتوای تشکیل دهنده آن، بسیار مقوی بوده و می تواند قوای از دست رفته روزه داران را بازگرداند.
مواد لازم:
- گوشت گوسفندی: 1/5 کیلوگرم
- لوبیا قرمز: 1/2 پیمانه
- لوبیا چیتی: 1/2 پیمانه
- نخود: 1/2 پیمانه
- برنج: 1/2 پیمانه
- ماش: 1/2 پیمانه
- بلغور گندم: 1/5 پیمانه
- پیاز: 5 عدد (میانه)
- جوز هندی و زنجبیل: یه مقدار لازم
- پودر هل و چوب دارچین: به مقدار لازم
- فلفل سیاه و فلفل قرمز: به مقدار لازم
- نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
- خورشت قیمه: برای تزئین
طرز تهیه:
- در مرحله اول، پیازها را ریز خرد کنید و داخل قابلمه میانه و روی حرارت میانه تفت دهید تا زمانی که طلایی رنگ شوند. بعد از آن مقداری زردچوبه به پیازها اضافه کنید و به حرارت دادن ادامه دهید تا وقتی که پیاز و زردچوبه کاملا با هم ترکیب شوند.
- سپس، گوشت را قطعه قطعه نموده و داخل قابلمه بریزید. تا زمانی که رنگ گوشت تغییر کند آن را حرارت دهید. در این مرحله، 2 تا 3 لیوان آب را به همراه یک تکه چوب دارچین داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید گوشت بپزد.
- حبوباتی (لوبیا قرمز، لوبیا چیتی و نخود) را که از شب قبل خیس کردید را آبکشی کنید. سپس، حبوبات خیسانده شده را همراه با 8 لیوان آب داخل یک قابلمه دیگر بریزید و اجازه دهید بپزند. بعد از اینکه گوشت شما کاملا پخته شده، آن را ریش ریش نموده و آب گوشت را نیز کنار بگذارید.
- بعد از پخته شدن حبوبات، آب گوشت، ماش، برنج و بلغور گندم را داخل قابلمه حاوی حبوبات بریزید.
- در این مرحله، فلفل سیاه و قرمز، جوز هندی، پودر هل و نمک را اضافه کنید و بگذارید مواد در کنار هم بپزند.
- برای جلوگیری از ته گرفتن شله، دائم آن را هم بزنید. سپس، باید اجازه دهید شله مدتی روی حرارت باقی بماند تا کاملا جا بی افتد. بعد از اینکه شله خوب پخت، آن را از روی حرارت بر می دارید و حدود 15 دقیقه روی آن را با دم کنی می پوشانید.
- بعد از 15 دقیقه، شله را داخل یک ظرف ریخته و با مقداری خورشت قیمه آن را تزئین کنید.
بریانی
بریانی جزو غذاهای محبوب مردم اصفهان بوده و در بیشتر رویدادها و به خصوص در طول ماه رمضان، سرو می شود. بعلاوه، بیشتر رستوران های این شهر نیز در ماه رمضان این غذا را داخل منوی اصلی خود دارند. قدمت این غذای خوشمزه که ظاهری شبیه به همبرگر دارد به دوران صفویه برمی شود. در آن دوره، بریانی را داخل تنورهای زمینی می پختند، اما در عصر قاجار استفاده از تنورهای بیرونی رونق پیدا کرد. اگر تمایل دارید سال جاری بریانی را بر سر سفره های افطار خود داشته باشید، پیشنهاد می کنیم در ادامه این مطلب، طرز تهیه بریانی لذیذ اصفهان را دنبال کنید.
مواد لازم:
- گوشت گوسفندی: 500 گرم
- دنبه: 50 گرم
- جگر سفید گوسفند: 100 گرم
- پیاز: 2 عدد
- پودر دارچین: 1 قاشق غذاخوری
- زعفران دم نموده: 1 قاشق غذاخوری
- مقداری گردو، پسته و بادام
- نعناع خشک، نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه:
- گوشت گوسفندی، دنبه، یک عدد پیاز، چند قاشق غذاخوری روغن مایع و چهار لیوان آب را داخل قابلمه مورد نظرتان بریزید و روی حرارت میانه قرار دهید تا گوشت بپزد و نرم شود پس از پخت باید کمی آب گوشت داخل قابلمه باقی بماند.
- جگر سفید را برش داده و با دو لیوان آب، یک عدد پیاز خرد شده، چند قاشق غذاخوری روغن، مقداری نمک و فلفل داخل قابلمه ریخته و روی حرارت میانه بپزید. بعد از پخت کامل جگر سفید و تبخیر آب، جگر سفید را سرخ کنید. در مرحله بعد، آن را چرخ نموده و کنار بگذارید.
- در مرحله بعد، مخلوط گوشت گوسفند و دنبه را پس از پخت چرخ نموده، سپس با زعفران دم نموده، مقداری نعناع خشک، نمک و فلفل سیاه مخلوط نموده و دوباره آن را چرخ کنید.
یک ماهیتابه کوچک را انتخاب کنید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود. بعد، آب و روغنی که از پخت گوشت به جای مانده را داخل تابه بریزید. سپس، مقداری پودر دارچین، فلفل سیاه و زعفران دم نموده کف تابه بریزید. مواد بریانی را با دست به شکل همبرگر در آورید و داخل تابه قرار داده و سرخ کنید. سپس، بریانی را برگردانده و طرف دیگر آن را سرخ کنید.
- برای سرو بریانی، مقداری آب گوشت روی نان سنگک بریزید و آن را با گردو، خلال بادام، پسته خرد شده و جعفری تزئین نموده و سرو کنید.