شیرینی ماه رمضان و طرز تهیه آن در خانه
به گزارش وبلاگ سایه، ماه رمضان، بهترین و خجسته ترین ماه خدا در دین اسلام است. در این ماه مبارک با روزه داری، سلامت و تغذیه افراد اهمیت زیادی پیدا می کند. از جمله خوراکی های مورد علاقه روزه داران برای باز کردن روزه و در هنگام افطار انواع شیرینی ماه رمضان است. در منطقه ها مختلف دنیا شیرینی های متنوعی برای ماه مبارک رمضان پخته می شود که در این پست با معرفی 3 نوع شیرینی ماه رمضان همراه شما هستیم. سه شیرینی ساده ولی بسیار خوشمزه. نوش جان!
گوشفیل؛ شیرینی ماه رمضان اصفهانی ها
گوشفیل از شیرینی مخصوص ماه رمضان با ریشه اصفهانی است که البته در تمام فصول سال در اصفهان اغلب با دوغ سرو می شود.
- شیر: 1 فنجان سر خالی
- شکر: 2 لیوان
- تخم مرغ: 1 عدد
- آب: 1 لیوان
- آرد: 1 لیوان
- گلاب: 1 قاشق غذا خوری
- روغن جامد: 3 قاشق غذا خوری
- ماست چکیده: 1 قاشق غذا خوری
- آّ لیمو ترش: 1 قاشق چای خوری
- زعفران دم کرده: 1 قاشق غذا خوی
- بیکینگ پودر: 1 قاشق مرباخوری
انواع روغن گیاهی خوراکی و تفاوت آن ها
- ابتدا شربت بار گوش فیل را آماده کنید، برای این منظور آب را داخل شیرجوش ریخته و روی حرارت کم قرار دهید، سپس شکر را کم کم به آن اضافه کنید تا کاملا در آب حل شود. بهتر است شکر را هم نزنید و اجازه بدهید تا خود شکر در آب حل شود.
- بعد حرارت را ملایم کنید تا آب جوش بیاید و شربت کمی قوام یابد. زمانی که شربت کمی غلیظ شد، آب لیمو ترش، گلاب و زعفران دم کرده را به آن می افزاییم و با قاشق آرام مواد را مخلوط کنید و 3 دقیقه بعد شیرجوش را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا شربت سرد شود.
- در این مرحله تخم مرغ را داخل کاسه ای بزرگ بریزید، سپس شیر و روغن را به آن اضافه کنید و با همزن مواد را مخلوط کنید. بعد بیکینگ پودر، ماست و 2 قاشق از شربت سرد شده را به مواد اضافه کنید.
- مجددا مواد را مخلوط کنید، سپس آرد را الک کنید و کم کم به مواد اضافه کنید، سپس با قاشق مواد را مخلوط کنید تا خمیر جمع شود. بعد با دست خمیر را مخلوط کنید و کم کم آرد الک شده را اضافه کنید و با دست خمیر را ورز دهید.
- حالا باید به قدری آرد به خمیر اضافه کنید تا دیگر به دست نچسبد. البته اگر خمیر کمی چسبندگی داشته باشد، زمانی که آن را ورز می دهیم چسبندگی اش کمتر می شود.
- در آخر خمیر را چندین بار با دست باز و جمع کنید تا هوایی داخل آن نماند، سپس آن را داخل کاسه قرار داده و روی آن را با سلفون بپوشانید. در ادامه کاسه را در یک جای گرم قرار دهید تا خمیر به مدت 2 ساعت استراحت کند.
- پس از گذشت 2 ساعت، در قابلمه ای کوچک با عمق زیاد به اندازه ای روغن بریزید که گوشفیل ها در روغن شناور باشند، سپس روی حرارت کم قرار داده تا به مرور زمان روغن داغ شود. خمیر را از داخل ظرف کاسه بیرون بیاورید و روی سطح کار کمی آرد بپاشید.
- حالا خمیر را روی سطح صاف قرار داده و با وردنه آن را باز کنید. توجه داشته باشید که ضخامت خمیر نباید از 3 میلی متر کمتر باشد، چون باعث می شود که گوش فیل ها به خوبی پف نکنند.
- حالا خمیر را با کاتر دلخواه برش دهید، سپس خمیرهای برش زده شده را داخل روغن قرار داده تا خوب پف کنند و طلایی شوند. در ادامه گوشفیل ها را داخل روغن زیر و رو کنید تا هر دو طرف آن ها طلایی شود.
- بعد از طلایی شدن، با توری فلزی گوشفیل ها را بیرون بیاورید و داخل شربت سرد شده قرار دهید. بعد از 30 ثانیه از داخل شربت بیرون اورده و در صافی قرار دهید تا شهد اضافه آنها خارج شود، سپس در ظرف بچینید و سرو کنید. نوش جان!
رنگینک؛ شیرینی ماه رمضان جنوبی ها
رنگینک نام نوعی شیرینی با اصالت منتسب به شهرهای جنوبی ایران (کرمان، فارس، بوشهر، هرمزگان و خوزستان) است که با رطب یا خرما، آرد، گردو و گاهی پودر دارچین تهیه می شود و از محبوب ترین شیرینی های ماه رمضان است. در این شیرینی خانگی، پودر دارچین و خرما دست به دست هم می دهند و وعده ای سرشار از بهترین مواد غذایی به وجود می آید. حلاوتی که ماندگاری آن در یخچال به یک هفته هم می رسد.
- خرمای نرم: 30 عدد
- مغز گردو: یک پیمانه
- آرد: یک لیوان
- پودر هل: نصف قاشق چا ی خوری
- پودر دارچین: به اندازه مورد نیاز
- پودر یا خلال پسته: به اندازه مورد نیاز
- کنجد تفت داده شده نصف پیمانه
- کره: 1 عدد 25 گرمی
- روغن مایع: به اندازه مورد نیاز
28 فایده بی نظیر کنجد برای سلامتی و زیبایی
- خرماها را از وسط نصف و هسته خرما را جدا کنید، چرخ گوشت را آماده و خرماها را کم کم داخل دستگاه بریزید و خوب چرخ کنید. ماهیتابه کوچکی را انتخاب و روی حرارت کم قرار دهید، بعد کنجد را داخل تابه بریزید و با حرارت خیلی کم مدام هم بزنید تا رنگ کنجد قهوه ای شده و بوی خامی آن گرفته شود. فقط مراقب باشید کنجدها حین تفت دادن نسوزند چون تلخ می شوند.
- آرد را حتما تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود و تغییر رنگ دهد. کره و روغن مایع را به آرد اضافه کنید.
- خرمای چرخ یا کوبیده شده را داخل یک ظرف بریزید. در ادامه پودر دارچین و پودر هل را داخل مواد بریزید و با هم مخلوط کنید.
- خرماها را به شکل دلخواه -معمولا توپی شکل یا مانند خود خرما- شکل دهید و وسط آن را با گردو پر کنید. در ظرف مورد نظرتان برای سرو بچینید و آرد و روغن سرخ شده را روی آن ها بریزید. با پودر پسته و کنجد تزئین کنید. نوش جان!
رشته خشکار؛ شیرینی ماه رمضان گیلانی ها
رشته خوشکار یکی از انواع شیرینی های خوشمزه گیلانی است که در طول سال به ویژه ماه مبارک رمضان طرفداران زیادی دارد. این شیرینی معمولا به صورت نیمه آماده درست می شود و برای میل کردن در هنگام افطار، دقایقی پیش از اذان سرخ می شود تا حالت ترد و گرمای خود را موقع خوردن حفظ کرده باشد.
- آرد گندم: 1 لیوان
- آرد برنج: 2 لیوان
- آب: 3 لیوان
- پودر قند: 4 قاشق غذا خوری
- پودر گردو: 5 قاشق غذا خوری
- پودر دارچین: 1 قاشق غذاخوری
- پودر هل: نصف قاشق چای خوری
7 ویژگی برتر دارچین
- برای تهیه رشته خوشکار ابتدا آرد برنج و آرد گندم را داخل یک ظرف مناسب مخلوط کنید تا کاملا یک دست شوند، سپس آب را اضافه کنید و با همزن دستی یا دور کند همزن برقی مواد را مخلوط کنید تا مایه یک دستی با غلظت دوغ به وجود بیاید.
- برای تهیه این شیرینی به قیف مخصوص نیاز است؛ برای درست کردن قیف رشته خوشکار درب یک بطری آب معدنی را با میخ داغ سوراخ کنید و درون هر سوراخ یک نی نوشابه برش خورده قرار دهید. برای اینکه رشته ها یکدست در بیاید حتما 4 سوراخ در کنار هم در یک خط ایجاد کنید.
- حالا مایه رشته خوشکار را داخل بطری بریزید و یک تابه بزرگ را روی حرارت قرار دهید و با اندازه خیلی کمی روغن آن را چرب کنید.
- حالا با قیف با سرعت زیاد به صورت رفت و برگشتی اندازهی از مایه شیرینی را روی تابه بریزید و چند ثانیه صبر کنید تا خودش را بگیرد، سپس آن را به سرعت با دست جمع کرده و روی یک دستمال تمیز قرار دهید. به همین ترتیب تمام مواد را به رشته خوشکار تبدیل می کنیم و کنار می گذاریم.
- حالا پودر قند، پودر دارچین، پودر هل و پودر گردو را برای مواد میانی شیرینی با هم مخلوط کرده، سپس هر خمیر را از دو طرف تا کرده و اندازهی از مواد میانی را داخلش قرار دهید.
- حالا خمیر را روی مواد میانی تا کنید و انتهای آن را با آب کمی خیس کنید تا به هم بچسبد. حالا داخل یک تابه مناسب روغن بریزید و شیرینی ها را سرخ کنید، زمانی که طلایی شدند از روغن خارج کنید و در شربت بار قرار دهید.
- پس از گذشت 2 دقیقه شیرینی ها را داخل توری فلزی قرار داده تا شربت اضافی شان خارج شود. اگر هم دوست ندارید شیرینی ها خیلی خیس و شیرین شود، می توانید با قلمو کمی شربت بار روی شیرینی ها بمالید یا با پودر قند روی آن ها را شیرین کنید.
- در آخر شیرینی ها را در ظرف مورد نظر برای سرو بچینید و با خلال پسته تزیین و بادام تزئین کنید. نوش جان!
کلام پایانی
اینکه به یاد داشته باشید میل کردن شیرینی در وعدۀ سحر ممکن است در طول روز و روزه داری سبب تشنگی مضاعف شما شده و آزار دهنده باشد. بهتر است شیرینی ها را در ساعات ابتدایی افطار و قبل از خواب میل کنید و از لذت آن بهره مند شوید. نوش جان! همینطور در مصرف به اندازه شیرینی ها در طول ماه مبارک رمضان میانه رو باشید تا با نوسانات قند خون که برای بدن مضر است روبرو نشوید.
منبع: دیجیکالا مگ