طرز تهیه قطاب خانگی؛ شیرینی لذیذ برای دورهمی های شما
به گزارش وبلاگ سایه، در این مقاله به آموزش قطاب خانگی پرداختیم. درست کردن قطاب انواع مختلفی دارد از جمله طرز تهیه قطاب با ماست و روغن یا قطاب های شهرهای مختلف که محبوب هم هستند. در این مقاله طرز تهیه قطاب خانگی را به انواع روش های مختلف می خوانید.
طرز تهیه (دستور پخت) قطاب خانگی ترد و خوشمزه
خرید شیرینی خانگی
طرز تهیه قطاب یزدی
مواد لازم برای تهیه خمیر قطاب یزدی در فر
آرد قنادی
یک و نیم لیوان
زرده تخم مرغ
یک عدد
ماست شیرین
نصف لیوان
کره ذوب شده
یک چهارم لیوان
پودرقند
یک قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر
نصف قاشق چای خوری
مواد لازم برای مواد میانی قطاب یزدی
گردو
نصف لیوان
بادام
نصف لیوان
شکر
سه قاشق غذاخوری
گلاب
یک الی دو قاشق غذاخوری
پودر هل
یک قاشق چای خوری
پودر دارچین
یک قاشق مربا خوری
طرز تهیه قطاب خانگی یزدی
کره ذوب شده، زرده تخم مرغ، بیکینگ پودر، ماست و پودر قند را مخلوط کنید.
آرد الک شده را کم کم به مواد اضافه نموده و هم بزنید تا خمیر نرم گردد.
خمیر را جمع کنید و برای یک ساعت در دمای اتاق یا یخچال استراحت دهید.
گردو، بادام، شکر، هل، دارچین و گلاب را مخلوط نموده و به حالت خمیری درآورید.
خمیر را پهن کنید، با قالب بزنید و مواد میانی را داخل آن قرار دهید.
طرز تهیه قطاب در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد صورت می گیرد و با پودر قند و پسته تزئین کنید.
پیشنهاد مطالعه: شیرینی پفکی گردویی
طرز تهیه قطاب قدیمی
مواد لازم
زرده تخم مرغ
یک عدد
آرد
حدود دو پیمانه
شیر یا ماست
یک دوم پیمانه
روغن جامد معمولی یا روغن صاف قنادی
سه قاشق غذاخوری
روغن مایع برای سرخ کردن
به مقدار لازم
پودر دارچین
یک قاشق مربا خوری
بکینگ پودر
یک دوم قاشق چایخوری
پودر گردو یا پسته یا بادام
یک پیمانه
پودر شکر یا پودر قند
یک دوم پیمانه
دارچین
یک قاشق چایخوری
هل
یک قاشق چایخوری
گلاب
به مقداری که حالت خمیری پیدا کند
طرز تهیه قطاب خانگی قدیمی
مواد اولیه را نیم ساعت قبل از آغاز کار از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.
زرده تخم مرغ، شیر، روغن و بکینگ پودر را با همزن برقی بزنید تا کرم رنگ گردد.
آرد را سه بار الک نموده و کم کم به مواد اضافه کنید و با دست ورز دهید تا خمیر نرم و لطیفی حاصل گردد.
خمیر را در کیسه فریزر قرار داده و به مدت 2 ساعت در یخچال استراحت دهید.
مغزها را خرد نموده و با پودر قند، هل و گلاب مخلوط کنید تا مواد میانی آماده گردد.
خمیر را روی سطح آردپاشی شده به قطر 3 میلی متر باز کنید و به شکل دایره قالب بزنید.
مواد میانی را به صورت گلوله ای در وسط خمیر قرار داده و لبه ها را به هم بچسبانید.
خمیر را به شکل هلالی بپیچید و دور آن را چین دهید.
روغن را در ظرف گود گرم کنید و قطاب ها را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
قطاب ها را از روغن خارج نموده و روی آبکش قرار دهید تا روغن اضافی کشیده گردد.
قطاب های سرد شده را در پودر قند بغلتانید و با پودر پسته تزیین کنید.
قطاب ها را در ظرف دربسته و در جای خنک (خارج از یخچال) نگهداری کنید.
طرز تهیه قطاب کرمانی
مواد لازم تهیه خمیر قطاب کرمانی
آرد
دو پیمانه
ماست
یک دوم پیمانه
زرده تخم مرغ
دو عدد
کره یا روغن
صد گرم
بکینگ پودر
یک قاشق چای خوری
مواد لازم برای میان قطاب
پودرقند
سه چهارم پیمانه
ماست
یک دوم پیمانه
گردو یا پودر نارگیل ،یا ترکیب هردو با هم
سه چهارم پیمانه
گلاب
دو قاشق غذاخوری
هل
یک قاشق چای خوری
طرز تهیه قطاب خانگی کرمانی
کره را از یخچال بیرون آورید تا نرم گردد.
تخم مرغ ها را جداگانه بشکنید و سپس با همزن یا چنگال هم بزنید.
کره را به تخم مرغ ها اضافه کنید و هم بزنید تا سبک گردد.
ماست و بکینگ پودر را اضافه نموده و مخلوط کنید، سپس روغن را بیفزایید.
آرد الک شده را کم کم به مواد اضافه نموده و مخلوط کنید تا خمیر شکل بگیرد.
خمیر را ورز دهید تا نرم گردد و به دست نچسبد.
خمیر را به صورت دایره درآورده، در کاسه بگذارید و با سلفون بپوشانید تا یک ساعت استراحت کند.
پودر گردو، هل، پودر قند و گلاب را مخلوط نموده و ورز دهید تا خمیری گردد.
مواد میانی را به شکل دایره های کوچک آماده کنید.
خمیر را با وردنه به ضخامت دو میلی متر باز نموده و با قالب گرد ببرید.
مواد میانی را داخل خمیر بگذارید و خمیر را ببندید.
خمیر را به شکل دلخواه فرم دهید و لبه ها را با چنگال محکم کنید.
قطاب ها را در فر با دمای 180 درجه به مدت 15 تا 18 دقیقه بپزید.
پس از پخت، روی قطاب ها پودر قند الک کنید.
برای سرخ کردن، قطاب ها را در روغن داغ با حرارت ملایم سرخ کنید.
قطاب ها را روی صافی بگذارید تا روغن اضافی خارج گردد.
قطاب های خنک شده را در پودر قند بغلتانید تا کاملا آغشته شوند.
پیشنهاد مطالعه: شیرینی ناپلئونی
طرز تهیه قطاب آملی
مواد لازم برای تهیه خمیر قطاب آملی
زرده تخم مرغ
دو عدد
ماست
سه چهارم پیمانه
کره
هفتاد گرم
پودر هل
نوک قاشق چای خوری
پودر قند
1 قاشق غذاخوری
آرد
دو پیمانه
بیکینگ پودر
یک دوم قاشق چای خوری
پودر قند برای تزئین
به مقدار لازم
مواد لازم برای مواد میانی قطاب آملی
کنجد
یک دوم پیمانه
گردو
یک پیمانه
پودر قند
یک دوم پیمانه
گلاب
سه قاشق غذا خوری
پودر قند
یک قاشق غذاخوری
پودر هل
یک قاشق غذا خوری
بیکینگ پودر
یک دوم قاشق چای خوری
پودر قند برای تزئین
به مقدار لازم
طرز تهیه قطاب خانگی آملی
مواد را در دمای محیط قرار دهید، زرده را از سفیده جدا کنید و آرد را سه بار الک کنید.
زرده تخم مرغ، پودر قند، ماست و کره را مخلوط نموده و سپس آرد را به تدریج اضافه کنید، خمیر را به مدت یک ساعت در یخچال استراحت دهید.
کنجد، گردو، پودر قند و پودر هل را مخلوط نموده و با افزودن گلاب، مواد میانی را به حالت خمیری درآورید.
خمیر را گلوله نموده، مواد میانی را داخل آن قرار دهید، سپس در فر یا تابه بپزید و در نهایت با پودر قند تزیین کنید.
طرز تهیه قطاب گردویی مازندرانی
مواد لازم خمیر قطاب
ماست
نصف لیوان
تخم مرغ
یک عدد
کره
صد گرم
آرد
صد گرم
بکینگ پودر
یک قاشق چای خوری
مواد داخل قطاب
پودر گردو
یک پیمانه
شکر
یک لیوان
پودر هل
یک دوم قاشق چایخوری
پودر دارچین
یک قاشق چایخوری
پودر قند
برای تزئین
طرز تهیه قطاب خانگی گردویی مازندرانی
کره نرم شده و شکر را با هم مخلوط کنید، سپس ماست و تخم مرغ را اضافه نموده و با همزن بزنید.
آرد و بیکینگ پودر را مخلوط نموده و به تدریج به مواد اضافه کنید تا خمیر به دست نچسبد، سپس خمیر را به مدت 1 ساعت استراحت دهید.
مواد خشک داخل قطاب را مخلوط کنید.
خمیر را روی سطح آردپاشی شده به قطر نیم سانت باز نموده و به شکل دایره قالب بزنید.
مواد میانی را وسط خمیر قرار داده و لبه ها را با آب مرطوب نموده و با چنگال فیکس کنید.
قطاب ها را در روغن داغ سرخ کنید تا هر دو طرف طلایی گردد.
قطاب های سرخ شده را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی گرفته گردد و سپس با پودر قند تزیین کنید.
پیشنهاد مطالعه: شیرینی کشمشی
طرز تهیه قطاب به روش قنادی
مواد لازم برای خمیر
آرد
دو پیمانه
شیر
یک پیمانه
کره پاستوریزه
یک پیمانه
بیکینگ پودر
یک قاشق چای خوری
مواد میانی
مغز گردو
پنجاه گرم
بادام
پنجاه گرم
پودر شکر
دویست گرم
پودر هل
یک قاشق مرباخوری
طرز تهیه قطاب خانگی به روش قنادی
همه مواد اولیه را نیم ساعت قبل از آغاز کار از یخچال خارج کنید.
روغن جامد را با هم زن خوب بزنید.
شیر و پودر هل را به روغن اضافه نموده و دوباره هم بزنید.
آرد و بیکینگ پودر را با هم ترکیب نموده و الک کنید.
ترکیب آرد و بیکینگ پودر را کم کم به مواد اضافه کنید.
خمیر را با دست ورز دهید.
خمیر را در کیسه فریزر قرار دهید و 15 دقیقه در دمای محیط استراحت دهید.
خمیر را 15 دقیقه در یخچال بگذارید.
مغزها را خرد کنید و با پودر قند و هل مخلوط کنید.
خمیر را با وردنه پهن نموده و با قالب گرد به تکه های دایره ای تقسیم کنید.
مواد میانی را وسط خمیر بگذارید و لبه ها را بچسبانید.
قطاب ها را به شکل هلالی یا گرد بپیچید.
در یک ظرف گود، روغن فراوان بریزید.
قطاب ها را در روغن سرخ نموده و زیر و رو کنید.
با طلایی شدن قطاب ها، آن ها را از روغن خارج کنید.
قطاب ها را روی دستمال یا آبکش قرار دهید تا روغن اضافی شان گرفته گردد.
قطاب ها را در پودر قند بغلتانید.
برای پخت در فر، قطاب ها را هلالی بپیچید و 15 دقیقه در فر با دمای 180 درجه بپزید.
جمع بندی
شما می توانید انواع مدل های قطاب را درست کنید. طرز تهیه قطاب با خامه صبحانه تا قطاب های شهرهای مختلف؛ تمامی این دستورالعمل ها ساده هستند و یک نتیجه لذیذ را به شما می دهند. در این مقاله سعی کردیم طرز تهیه قطاب خانگی های مختلف را که بسیار پرطرفدارند آموزش دهیم.