طرز تهیه لیگمات دسر خوشمزه بوشهری
به گزارش وبلاگ سایه، لیگمات یا لیقمات شیرینی سنتی و خوشمزه بوشهری است که در ماه مبارک رمضان در سفره های افطاری بسیاری از هم وطنان ما قرار گرفته است. امروز قصد داریم طرز تهیه این شیرینی ترد و خوشمزه را به شما آموزش دهیم تا به سادگی آن را در منزل تهیه کنید و در وعده افطار یا حتی سحری میل کرده و لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه لیگمات
- دو پیمانه آرد گندم
- یک پیمانه نشاسته
- یک قاشق غذاخوری بیکینگ پودر
- یک عدد تخم مرغ
- یک قاشق چای خوری وانیل
- یک پیمانه ماست
- یک استکان روغن
- یک قاشق چای خوری خمیر مایه
مواد لازم برای تهیه شهر لیگمات
- دولیوان شکر
- یک لیوان آب
- نصف لیوان گلاب
- دو قاشق مربا خوری آبلیمو
- زعفران و هل به میزان لازم
طرز تهیه لیگمات
در کاسه ای آرد را با مایه خمیر مخلوط کنید و آب را به آرامی به آن اضافه کنید و هم بزنید. خمیر را در ظرفی در بسته قرار داده و حدود دو تا سه ساعت در جایی گرم به آن استراحت دهید.
بعد از اینکه مدت استراحت خمیر تمام شد، تخم مرغ را در ظرفی جداگانه بشکنید و با کمک همزن یا چنگال، خوب هم بزنید. تخم مرغ همزده را به همراه نشاسته به خمیر اضافه کنید.
مقداری روغن درتابه بریزید و صبر کنید تا گرم شود. خمیر را به صورت گرد درآورید (برای این کار می توانید از قیف مخصوص بامیه استفاده کنید) و در روغن سرخ کنید تا طلایی رنگ شود.
لیگمات های سرخ شده را روی دستمال آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافه آن خارج شود.
طرز تهیه شهد لیگمات
شکر و آب را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت آنقدر هم بزنید تا شکر کاملا حل شود. گلاب، هل و زعفران را اشافه کرده و بعد از 10 دقیقه جوشیدن آبلیمو را اضافه کنید و بعد شعله را خاموش کنید.
شهدی که اماده کردید را در ظرفی ریخته و لیگمات های سرخ شده را داخل آ ن بیاندازید تا طعم بگیرند.
در تهیه این شیرینی خوشمزه می توانید به جای شکر از شهد خرما استفاده کنید. در اینصورت شیرینی شما سلامت تر هم خواهد بود. برای این کار شیره خرما را کمی روی حرارت گرم کنید و بعد از سرخ کردن لیگمات ها، آن ها را داخل شیره بیاندازید تا شیرینی آن کاملا جذب شود. این شیرینی خوشمزه را می توانید با استفاده از غنچه های گل سرخ و خلال پسته تزیین کنید.
طرز تهیه سایر شیرینی های مخصوصو رمضان را بخوانید:
طرزتهیه بامیه
طرز تهیه زولبیا
طرز تهیه گوش فیل
منبع: کتاب کاله