طرز تهیه آش بلغور؛ مخصوص روز های سرد زمستان
به گزارش وبلاگ سایه، خبرنگارانـ آش یکی از غذا های محبوب و سنتی ایرانی است. آش ها انواع متنوعی دارند که در نقاط مختلف کشور با روش های متفاوتی تهیه می شوند. آش غذایی پرطرفدار است که به خاطر داشتن مواد مغذی یک وعده غذایی کامل محسوب می گردد. آش بلغور یکی از انواع آش های متنوع ایرانی است که بلغور گندم از ترکیبات اصلی این آش است و به همین علت سرشار خاصیت و بسیار مقوی و مغذی است. شما می توانید این آش خوشمزه و مقوی را با روشی بسیار آسان در منزل تهیه کنید و از خوردن آن در کنار اعضای خانواده لذت ببرید. در ادامه این مطلب طرز تهیه آش بلغور همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه این آش خوشمزه تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه آش بلغور
بلغور گندم: 2 لیوان
نخود پخته: 1 لیوان
لوبیا چیتی پخته: نصف لیوان
پیاز: 2 عدد
آب قلم: 1 لیوان
گوشت گوساله: 300 گرم
سبزی آش (گشنیز، جعفری، اسفناج، شوید، تره): 300 گرم
گوجه: 4 عدد
آب غوره: یک سوم لیوان
پیاز داغ: به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
نکات مربوط به مواد اولیه
1 ـ نکات مربوط به حبوبات
حبوبات یکی از مهم ترین منابع تامین پروتئین، فیبر، آهن، منگنز، فولات، منیزیم و آنتی اکسیدان هستند که مصرف آن ها به صورت موکد از سوی پزشکان و کارشناسان تغذیه سفارش شده است. هر کدام از حبوبات به نوع خود برای بدن مفیدند و حذف هیچ کدام از آن ها از برنامه غذایی جایز نیست. حبوبات برترین جایگزین برای افرادی است که به هر علت منع مصرف گوشت دارند و می توانند پروتئین مورد احتیاج بدن شان را با استفاده از حبوبات تامین نمایند. نخود و لوبیا را حتما 24 ساعت خیس کنید و در این فاصله چندبار آب آن ها را عوض کنید. هنگام پخت نخود و لوبیا به میزان نوک قاشق چای خوری گلپر به آن اضافه کنید. این کار باعث می گردد نفخ نخود و لوبیا در هنگام پخت کاملاً از بین برود.
2 ـ نکات مربوط به سبزی آش
سبزی آش یکی از مهم ترین موادی است که در پخت انواع آش مورد استفاده قرار می گیرد. هرچند بسیاری از افراد تصور می نمایند که حبوبات اصلی ترین ماده به کار رفته در آش است، حقیقت این است که عطر و طعم آش عمدتاً از سبزیجات استفاده شده در آن تأمین می گردد؛ بنابراین هر چه سبزی آش شما تازه تر و خوش عطرتر باشد، غذای شما هم خوشمزه تر خواهد شد. سبزی آش شامل تره، گشنیز، جعفری و برگ اسفناج یا چغندر به میزان مساوی است. توجه داشته باشید که سبزی آش را نباید خیلی درشت خرد کنید. برخی ها به هوای آش سبزی ها را خیلی درشت خرد می¬نمایند که درنهایت ظاهر زیبایی ندارد. سبزی آش باید کمی درشت تر از سبزی خورشتی خرد گردد.
3 ـ نکات مربوط به پیاز داغ
پیاز داغ عطر و طعم بسیار خوبی به آش می دهد؛ اما نکته مهم این است که پیاز داغ باید کاملاً ریز و خشک باشد. برای داشتن یک پیاز داغ پودری و خشک پیاز را به صورت نازک برش بزنید؛ سپس در روغن فراوان که از قبل داغ شده است، سرخ کنید. به این نکته توجه داشته باشید که پیاز باید در روغن شناور باشد؛ بنابراین نباید حجم زیادی از پیاز را در یک مرحله اضافه کنید. بعد از اینکه پیاز سرخ شد، آن را روی توری قرار دهید تا روغن اضافی آن کاملاً گرفته گردد. سپس روی سینی پهن کنید. دوباره که این فرآیند را انجام دادید، پیاز های جدیدی را که سرخ کردید، روی پیاز داغ های قبلی نریزید؛ چون باعث روغنی شدن قبلی ها می گردد. علاوه بر این باعث می گردد که پیاز ها حالت خمیری پیدا نمایند.
طرز تهیه آش بلغور
1 ـ ابتدا پیاز را پوست و سپس خرد کنید. پیاز خرد نموده را همراه با کمی روغن داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا پیاز کمی نرم و سبک گردد. سپس کمی زردچوبه اضافه کنید و پیاز را هم بزنید و بعد پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید و چند دقیقه همراه با پیاز تفت بدهید.
2 ـ در مرحله بعد بلغور گندم را همراه با آب قلم و سه لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید؛ سپس درب قابلمه را ببندید و حدود یک ساعت زمان بدهید تا بلغور گندم بپزد و لعابی گردد.
3 ـ در این مرحله سبزی آش را همراه با نخود و لوبیا پخته و گوشت پخته و ریش ریش شده به قابلمه آش اضافه کنید و اگر آب آش کم شده بود، کمی دیگر آب جوش اضافه کنید. دوباره درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا آش به مدت نیم ساعت دیگر بپزد و جا بیفتد.
4 ـ در مرحله آخر وقتی آش کاملا جا افتاد، کمی نمک را همراه با آبغوره و پیاز داغ به قابلمه اضافه کنید و اجازه بدهید آش بیست دقیقه دیگر بجوشد؛ سپس اجاق گاز را خاموش کنید. آش بلغور گندم خوشمزه و مقوی شما در این مرحله آماده سرو است، نوش جان.
منبع: فرارو