شفته اراکی؛ غذای سنتی برای علاقه مندان به غذاهای محلی

به گزارش وبلاگ سایه، شفته اراکی یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه است که ریشه در فرهنگ غنی آشپزی ایران دارد. این غذا با ترکیبی از گوشت، سبزیجات و ادویه های معطر، طعمی بی نظیر و منحصربه فرد به خود می گیرد. آماده سازی شفته اراکی شاید در نگاه اول پیچیده به نظر برسد، اما با دنبال کردن دستور پخت دقیق، می توانید شاهد خلق یک شاهکار آشپزی در آشپزخانه خود باشید.

شفته اراکی؛ غذای سنتی برای علاقه مندان به غذاهای محلی

برای تهیه شفته اراکی، ابتدا پیاز و هویج را رنده نموده و سبزیجات معطر را خرد کنید. گوشت چرخ نموده را با پیاز، هویج، آرد نخودچی، سبزی های معطر و ادویه ها مخلوط کنید و خوب ورز دهید. سپس، از مخلوط برداشته و به شکل شفته درآورده و در روغن کمی تفت دهید. برای سس، پیاز را با ادویه ها و رب گوجه فرنگی تفت دهید، آرد اضافه نموده و با آب جوش به جوشانده، شفته ها را اضافه کنید و با سرکه، شکر و آبلیمو مزه دار کنید. پس از غلظت یافتن سس، غذا آماده است.

مواد لازم

پیاز3 عدد

آرد نخودچی2 قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری

هویج2 عدد

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم

آبلیمو1/2 قاشق غذاخوری

گوشت چرخ نموده500 گرم

آرد2 قاشق غذاخوری

شکر و سرکه به مقدار لازم

سبزی معطر (ترخون، مرزه، شوید، نعنا)به مقدار لازم

طرز تهیه شفته اراکی

مرحله 1: آماده سازی پیاز و هویج

ابتدا، دو عدد از پیازها را با رنده ریز خرد کنید. سپس، آب پیاز را گرفته و کنار بگذارید. هویج ها را نیز پوست گرفته و به همین شیوه رنده کنید.

مرحله 2: خرد کردن سبزی معطر

در این مرحله، سبزی های معطر شامل ترخون، مرزه، شوید، و نعنا را به دقت و به صورت ساطوری ریز خرد کنید. استفاده از سبزی های تازه توصیه می گردد، اما در صورت عدم دسترسی، می توانید از سبزی های خشک نیز بهره ببرید.

مرحله 3: آماده سازی مخلوط گوشتی

گوشت چرخ نموده را در یک کاسه بزرگ بریزید. به آن پیاز و هویج رنده شده، آرد نخودچی، سبزی های معطر خرد شده، و ادویه ها شامل نمک، فلفل سیاه، و زردچوبه را اضافه کنید. سپس، تمامی مواد را به خوبی با هم مخلوط نموده و ورز دهید تا ترکیبی یکدست و منسجم به دست آید.

مرحله 4: شکل دادن به شفته ها

پس از ورز دادن کافی، از مخلوط گوشت به مقدار دلخواه برداشته و با دستان خود به آنها شکل دهید. این کار را تا زمانی که تمام مواد تمام گردد، ادامه دهید. اطمینان حاصل کنید که همه شفته ها به مقدار و شکل یکسانی دارند.

مرحله 5: سرخ کردن مختصر شفته ها

یک تابه بزرگ را با مقداری روغن روی حرارت میانه گرم کنید. شفته های آماده شده را در تابه قرار دهید و هر طرف آن ها را برای مدت کوتاهی تفت دهید تا رنگ آن ها کمی تغییر کند. این کار باعث می گردد شفته ها حین پخت در سس، شکل خود را حفظ نمایند.

مرحله 6: تهیه سس

پیاز به جای مانده را نگینی خرد نموده و در یک تابه دیگر با کمی روغن تفت دهید. به آن فلفل سیاه، زردچوبه، و رب گوجه فرنگی اضافه کنید و تفت دهید تا رب رنگ باز کند. سپس، آرد را اضافه نموده و مخلوط کنید تا بوی خامی آرد گرفته گردد. دو لیوان آب جوش به تابه اضافه نموده و اجازه دهید سس به جوش آید.

مرحله 7: پخت نهایی شفته اراکی

شفته ها را به سس اضافه کنید و مخلوطی از سرکه، شکر، و آبلیمو را نیز به آن افزوده و به خوبی مخلوط کنید. حرارت را کم نموده و اجازه دهید تا شفته اراکی برای مدت نیم ساعت با حرارت ملایم بپزد و سس غلیظ گردد. با اتمام این مرحله، شفته اراکی آماده سرو است. نوش جان!

منبع: گردشبان

به "شفته اراکی؛ غذای سنتی برای علاقه مندان به غذاهای محلی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شفته اراکی؛ غذای سنتی برای علاقه مندان به غذاهای محلی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید