زنجبیل و تاثیر آن بر سرماخوردگی
به گزارش وبلاگ سایه، زنجبیل گیاه و ادویه دارویی زرد رنگی است که ساقه های آن باریک و نی مانند بوده و برگ های آن سبز، گل هایی مایل به زرد داشته و فصل رویش آن تابستان است. ترکیبات اصلی زنجبیل، نشاسته و زینجیبرن که علت اصلی بوی آن را تشکیل می دهد. زنجبیل طعمی تند، با شباهت به طعم لیمو دارد. این گیاه از بوی معطر و تندی برخوردار است.
زنجبیل، ادویه ای آرامبخش
از زنجبیل عموماً در آشپزی و غذاهای آسیایی استفاده می گردد. زنجبیل از زمان های دور تا به امروز در طب سنتی برای درمان بسیاری از بیماری ها مورد استفاده قرار گرفته است. این گیاه درمانی، از کشورهای عربی به سمت غرب انتقال پیدا کرد و به عنوان اولین ماده و ادویه اصلی آشپزی در اروپا شناخته شد.
زنجبیل جایگاه مهمی در بین ادویه ها و چاشنی ها و داروها دارد. خشک شده آن را درترشی ها، آب و یا روغن ها استفاده می نمایند. امروزه این گیاه بیشتر در منطقه ها استوایی رشد می نماید. از زنجبیل در خانواده های هندی و ایرانی به صورت شیرینی زنجبیلی، نوشیدنی زنجبیلی، بیسکوییت زنجبیلی، کیک زنجبیلی آبنبات زنجبیلی استفاده می گردد. طبق آنالیز های به عمل آمده، زنجبیل گزینه مناسبی برای درمان تهوع و استفراغ است و نوعی مسکن، کاهش دهنده درد و آرامش بخش است. که می توان بعد از عمل جراحی از آن استفاده کرد. توصیه شده است که زنان باردار و افرادی که به تازگی شیمی درمانی نموده اند، برای رفع شدن حالت تهوع، زنجبیل مصرف نمایند. برای بالا بردن اثر درمان آن، این گیاه را می توان با مقداری لیمو و نعنا مخلوط نمود و مصرف کرد.
به دلیل خاصیت گرم نمایندگی زنجبیل، از آن به عنوان شفا بخش خانگی یاد می نمایند. ترکیبات فوق العاده درمانی فعال در زنجبیل، خاصیت ضد سرطانی بسیار قوی دارد و می تواند باعث مرگ سلول های سرطانی و مانع از رشد آن ها و عدم توسعه سلول های سرطانی سینه گردد.
طرز تهیه دمنوش زنجبیل
دمنوش زنجبیل با خاصیت ضد ویروسی و درمانی خود، به عنوان دمنوشی لذت بخش محسوب می گردد.
در ابتدا پوست زنجبیل را گرفته و به صورت ورقه های نازک برش دهید. حدود یک لیوان آب را جوشیده و زنجبیل را در قوری بریزید و حدود 15 تا 20 دقیقه صبر کنید تا زنجبیل دم بکشد. می توانید درون قوری نبات و یا کمی عسل اضافه کنید تا علاوه بر خاصیت آرامش بخش، طعم تلخ آن آزار دهنده نباشد. اضافه کردن کمی لیمو، حسی لذت بخش به این دمنوش خوش طعم خواهد داد.
همانطور که می دانید، این گیاه برای درمان بسیاری از بیماری ها و مسائل جسمی، فواید بسیاری دارد. ما به قسمتی از فواید آن می پردازیم.
فواید زنجبیل برای سلامتی
افزایش ایمنی
بسیاری از افراد از چای زنجبیل و یا آبنبات های زنجبیلی برای پیشگیری از سرما خوردگی استفاده می نمایند. بعد از خوردن زنجبیل، به سرعت آلرژی و عفونت ها، با ترشحاتی از مخاط بینی و یا دهان از بدن بیمار خارج می گردد. طبق تحقیقات اجرا شده در آزمایشگاه ها، زنجبیل دارای ترکیبات شگوئل، پارادوکس، گینگرولاست که با بیماری ها و التهاب های مختلف مبارزه می نماید. ریشه ی این گیاه اثر ضد باکتریایی، ضد ویروسی و مؤثر برای درمان عفونت های تنفسی، عفونت هایقارچی و بیماری های لثه است. ضد میکروب و ضد قارچ بودن از خصوصیات اصلی این گیاه است. طبق گزارشی که در سال 2011 انتشار پیدا کرد، متوجه شدند که زنجبیل وحشی دو نوع میکروب را می کشد. طبق آزمایش های آن ها که چهر گونه قارچ و پنج نوع باکتری را در معرض زنجبیل قرار دادند، متوجه شدند که زنجبیل وحشی هر دو نوع میکروب را از بین برد.
زنجبیل و خاصیت ضد التهاب
زنجبیل با مسدود کردن آنزیم های کوکس و فراوری مواد شیمیایی لوکوترین، پروستاگلاندین، مانع از توسعه بروز التهاب شده و به مقدار دیکلوفناک برای درمان درد و درمان التهابات گوارشی و التهابات سرماخوردگی موثر است.
زنجبیل، گیاهی موثر برای درمان آسم و آلرژی است که با کاهش انقباض ماهیچه های تنفسی و کاهش استیل کولین تاثیر بسزایی دارد.
کاربردهای درمانی زنجبیل
در صورت کشیدگی عضلات و یا گلو درد می توانید مقداری زنجبیل درست کنید تا به تاثیر فوق العاده آن پی ببرید. زنجبیل فواید فراوانی برای درمان بیماری های مختلف دارد.
- در هنگام سرمازدگی پا، می توان زنجبیل را در مقداری آب گرم مخلوط نمود و پاهایتان را در آن قرار دهید
- در هنگام دندان درد و یا گلو درد، آن را بجوید و یا غرغره بنمایید.
- برای درمان سرماخوردگی، می توان از زنجبیل به طریقی دیگر استفاده نمود. برای درمان سرماخوردگی، تب، گلو درد و سردرد حتما دو قاشق غذاخوری زنجبیل با ساقه آن را در قوری دم کنید و بخورید.
- مقداری آب گرم، لیمو، عسل و زنجبیل تازه را با هم مخلوط نمایید و میل کنید و یا برای تسکین سردرد، آن را خرد کنید و بر روی پیشانی خود بمالید.
- برای کشیدگی ماهیچه ها می توان روغن زنجبیل را، بر روی نقطه آسیب دیده ماساژ داد که در بسیاری از ورزشکاران، این نوع تکنیک رواج دارد.
- زنجبیل تازه برای درمان سرماخوردگی و انفولانزا استفاده می گردد. این ماده خوراکی می تواند با ورود به سلول های انسان از ورود باکتری های بد جلوگیری کند.
- از زنجبیل خشک شده برای درمان سرگیجه و حالت تهوع بهره ببرید.
- زنجبیل، گیاهی موثر برای درمان آرتریت و مسائل گردش خون است.
جدا از فواید زیاد زنجبیل و تاثیرات مثبت، به خطرات و عوارضی که باید پیشگیری به عمل آید، آن در زیر اشاره می کنیم.
خطرات و مضرات زنجبیل
طبق اصل طب سنتی، مبنی بر طبع مختلف انسان ها، باید توجه داشت که فرد به زنجبیل حساسیت نداشته باشد و بدن او واکنش عکس نشان ندهد.
- در برخی افراد زنجبیل اثری سوء بر روی رفلاکس معده دارد که باید از خوردن آن پرهیز کرد.
- زنجبیل، بر روی لخته های خونی تاثیر گذار است و به همین ترتیب اگر برای درمان کم خونی از داروهای درمانی استفاده می کنید نباید زنجبیل بخورید.
- افرادی که دچار سنگ کلیه هستند حتما باید برای مصرف زنجبیل از پزشک خود مشورت بگیرند.
- در صورت استفاده از داروهای دیابت و یا قلبی، از زنجبیل استفاده نکنید.
- مصرف بیش از حد زنجبیل ممکن است، باعث واکنش اختلالات اعصاب گردد.
- در صورت استفاده از دارو های وارفارین و آسپیرین، زنجبیل مصرف نکنید.
- استفاده از زنجبیل برای بچه ها زیر دو سال توصیه نمی گردد.