3 روش طرز تهیه سس گوجه
به گزارش وبلاگ سایه، اگر برای پخت وپز، نرم کردن گوشت و بعلاوه طعم دارکردن مواد غذایی خود به چاشنی خانگی احتیاج دارید، خوب است از این طرز تهیه سس گوجه کچاپ استفاده و طعمی به یادماندنی خلق کنید. جالب است که در طرز تهیه سس گوجه، هیچ دستورالعمل ثابتی وجود ندارد، بنابراین باتوجه به طعم دلخواه و سبک مورد نظر، می توان روش های متعددی را برای طرز تهیه سس قرمز ارائه داد. در این مطلب سه طرز تهیه سس کچاپ را برای شما توضیح می دهیم که در کنار دست پخت منحصربه فرد شما، می تواند علاوه بر چاشنی غذا، در سفره شما هم سرو گردد.
مواد لازم در طرز تهیه سس گوجه فرنگی ساده
سس گوجه، یک چاشنی غذاست که می تواند در کنار غذا هم سرو گردد. بنابراین اگر به طعمی تند و فلفلی علاقه ندارید، بهتر است برای آماده سازی این چاشنی عالی، از طرز تهیه سس گوجه ساده بهره ببرید تا طعمی بی نظیر برای غذاهای خود خلق کنید. این طرز تهیه کچاپ تنها با صرف 60 دقیقه، می تواند یک چاشنی عالی با طعمی فوق العاده برای شما خلق کند.
مواد لازم در طرز تهیه سس گوجه ساده از این قرار است:
- کنسرو گوجه فرنگی 1 قوطی (بدون پوست)
- پیاز میانه 1 عدد (ریز خردشده)
- سیر 4 حبه (ریز خردشده)
- روغن گیاهی 2 قاشق غذاخوری
- پاپریکا ½ قاشق چای خوری
- پودر دارچین ¼ چای خوری
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
- شکر قهوه ای ½ پیمانه
- سرکه سیب ½ پیمانه
طرز تهیه سس گوجه کچاپ
- در این طرز تهیه، ابتدا کنسرو گوجه فرنگی را همراه با آب در مخلوط کن ترکیب کنید تا زمانی که مواد کاملا یک دست شوند.
- سپس پیاز، سیر و 1/4 قاشق چای خوری روغن را داخل یک قابلمه میانه قرار دهید و با حرارت میانه بپزید. گاهی مواد را هم بزنید و ترکیب را به مدت 8 دقیقه (تا زمانی که طلایی گردد) حرارت دهید.
- ادویه جات را اضافه کنید و به مدت یک دقیقه روی حرارت مرتب هم بزنید. گوجه فرنگی پوره شده، رب گوجه فرنگی، شکر قهوه ای و سرکه را اضافه کنید و پس از آن، مواد را روی حرارت قرار دهید و به مدت 45 تا 55 دقیقه یا تا زمانی که غلیظ شوند، بپزید (توجه داشته باشید که در این طرز تهیه سس گوجه، باید ترکیب را دائما هم بزنید تا از سوختن آن جلوگیری کنید.)
طرز تهیه سس گوجه فرنگی تند
اگر شما یکی از هواداران طعم های تندوتیز هستید، می توانید چاشنی خود را با استفاده از این طرز تهیه سس گوجه، به یک چاشنی تند تبدیل کنید. مدت زمان مورد احتیاج برای طبخ این چاشنی بی نظیر با استفاده از طرز تهیه کچاپ زیر، تنها به 30 دقیقه زمان احتیاج دارد که از این جهت عالی به نظر می رسد.
مواد لازم در طرز تهیه سس گوجه فرنگی تند
- گوجه فرنگی 6 عدد (رسیده)
- پودر فلفل قرمز ½ چای خوری
- شکر 3 قاشق غذاخوری
- نمک به مقدار لازم
- سرکه 3 قاشق غذاخوری
طرز تهیه سس گوجه فرنگی تند
- برای استفاده از این طرز تهیه سس گوجه، ابتدا باید گوجه فرنگی ها را در آب بپزید. برای این کار، در قابلمه را بگذارید و به مدت 3 دقیقه مهلت دهید تا آب به جوش آید و پوست گوجه فرنگی ها جدا گردد.
- پس از آن صبر کنید تا گوجه فرنگی ها کاملا خنک شوند و سپس آن ها را به مخلوط کن منتقل کنید. گوجه فرنگی ها را بدون اضافه کردن آب، پوره کنید. با استفاده از یک فیلتر، پوره گوجه فرنگی، دانه ها و پوست گوجه فرنگی را جدا کنید. گوجه ها را به مدت 10 دقیقه بجوشانید و هم زمان برای این که نسوزند، خوب همشان بزنید.
- در ادامه این طرز تهیه کچاپ، 1/2 قاشق چای خوری پودر فلفل قرمز، 3 قاشق غذاخوری شکر و نمک را اضافه کنید تا گوجه فرنگی ها مزه دار شوند. گوجه ها را خوب هم بزنید تا به صورت پوره غلیظی درآیند.
- مخلوط را بپزید تا آب آن کاملا بخار گردد و در اصطلاح قوام بیاید. در ادامه به ترکیب فوق 3 قاشق غذاخوری سرکه اضافه کنید و سپس خوب هم بزنید و مقدار چاشنی سس را امتحان کنید.
- در آخر این چاشنی فوق العاده را درون ظرف شیشه ای قرار دهید.
طرز تهیه سس گوجه با رب تنها در 10 دقیقه
اگر قصد استفاده از دو طرز تهیه سس کچاپ فوق را ندارید، می توانید با صرف 10 دقیقه، یک سس کچاپ فوق العاده آماده کنید. در این طرز تهیه سس گوجه کچاپ می توانید با استفاده از رب، طعمی بی نظیر و منحصربه فرد خلق کنید.
مواد مورد احتیاج در طرز تهیه سس گوجه با رب
- رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
- سرکه 2 قاشق غذاخوری (ترجیحا سرکه سفید)
- شکر 1 قاشق غذاخوری (شکر سفید یا قهوه ای)
- آب ½ پیمانه
- روغن مایع 1 قاشق غذاخوری
- آبلیمو ½ قاشق غذاخوری
- نمک و آویشن 1 قاشق چای خوری
- فلفل قرمز و پودر سیر ½ قاشق چای خوری
طرز تهیه سس گوجه با رب
- در این طرز تهیه سس گوجه ابتدا قابلمه را به روغن مایع آغشته و رب را در آن می ریزیم. در طی 2 دقیقه رب را به خوبی هم بزنید تا بوی خامی آن از بین برود.
- پس از برطرف بوی خامی رب، نمک، فلفل، شکر و سرکه را به محتوایات قابلمه اضافه کنید و مقدار حرارت را در حد میانه قرار دهید. در این مرحله تا زمان جوش آمدن باید به خوبی محتوایات را هم بزنید.
- پس از بلندشدن بخار از محتویات، آبلیمو، پودر سیر و آویشن را اضافه کنید و بگذارید مجدد محتویات قابله بجوشد. توجه کنید که 1 دقیقه برای این کار کافی ست.
- در سرانجام کار برای کنترل مقدار غلظت سس، آب را به درون قابلمه اضافه و 1 دقیقه صبر کنید تا مجددا سس به جوش آید.
نکات طلایی طرز تهیه سس گوجه ایرانی
طبخ این سس خانگی روش های متعددی دارد که می توانید باتوجه به سلیقه و کاربری خود، آن ها را امتحان کنید. بااین حال نکاتی هستند که رعایت آن ها در خلق طعمی بی نظیر به شما یاری خواهند کرد.
- شما می توانید به مواد اولیه سس گوجه کچاپ خود، سرکه اضافه کنید.
- می توانید برای افزودن طعمی بیشتر، چند حبه سیر را درون ترکیب مواد قرار دهید و در سرانجام کار، آن ها را خارج کنید.
- استفاده از پونه کوهی هم می تواند در خلق طعمی متفاوت موثر باشد.
- اگر در زمان طبخ این چاشنی خوش مزه با عدم حضور گوشت کوب روبرو شدید، استفاده از غذاساز هم می تواند در این طرز تهیه سس گوجه فرنگی موثر باشد.