راهنمای کاشت درخت آلبالو در خانه

به گزارش وبلاگ سایه، انتخاب نهال سالم و قوی آلبالو، دریافت نور مستقیم خورشید و آبیاری منظم، کوددهی و مبارزه با آفات و بیماری ها از مراحل کاشت درخت آلبالو در خانه است. نهال درخت آلبالو بعد از 3 تا 5 سال به فراوری میوه می رسد.

راهنمای کاشت درخت آلبالو در خانه

سرویس گیاهان و حیوانات - آلبالو یکی از مهمترین و جذابترین محصولات باغبانی در دنیا است و در بیشتر مناطق کشور ما می توان به راحتی درخت آلبالو را در باغچه و باغ پرورش داد. اگر شما هم از نعمت داشتن باغچه در منزل برخودارید، می توانید نهال آلبالو را خریداری نموده و در منزل پرورش دهید. در این مقاله نحوه کاشت درخت آلبالو در خانه و شریط نگهداری از آن را شرح می دهیم و به سوالات رایج در زمینه کاشت درخت آلبالو پاسخ خواهیم داد.

مراحل کاشت درخت آلبالو در خانه

1. انتخاب نهال آلبالو

آلبالو هم خانواده گیلاس و جزو گلسرخیان طبقه بندی می گردد و ارقام مختلفی دارد. برای کاشت این درخت در منزل می توانید از ارقام محلی منطقه خود بهره ببرید. در کشور ما در استان های خراسان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، تهران و اصفهان کاشت آلبالو امکانپذیر است و ارقام آلبالوی بومی این مناطق را می توانید از قلمه زدن سایر درختان تهیه کنید. همچنین می توانید از ارقام اصلاح شده موجود در فروشگا ههای عرضه محصولات کشاورزی نیز بهره ببرید. ارقامی مانند نهال آلبالو گیسی و نهال آلبالو مجاری پیش رس از دیگر ارقام آلبالو است که می توانید به کاشت آن ها اقدام کنید.

2. زمان کاشت درخت آلبالو

درخت آلبالو از درختان مقاوم به سرمای زمستان است و چون زمان گلدهی آن دیر است، نسبت به سایر درختان میوه کمتر دچار سرمازدگی می گردد. همین مسئله استقبال به کاشت آن را بیشتر نموده است. بهترین زمان کاشت آلبالو در خانه در بازه نیمه آبان تا نیمه دی ماه است.

3. نحوه کاشت نهال آلبالو در خانه و مراقبت های لازم

گودالی را در باغچه یا فضای باغ آماده کنید. برای اندازه این گودال، نمی توان عدد دقیقی گفت، ولی به طور کلی اندازه گودال را حدود دو تا سه برابر عرض و طول ریشه در نظر گرفته و آن را حفر کنید. هرچه گودالی که حفر می کنید، بزرگ تر باشد، به شما این امکان را می دهد که به راحتی نهال را درون آن قرار دهید و همچنین آغاز رشد ریشه راحت تر می گردد، اما یادتان باشد گودال را بیش از حد عمیق یا کم عمق حفر نکنید.

سپس ریشه نهال را به آرامی در گودالی که آماده نموده اید، به صورت عمودی و بدون فشار آوردن به ریشه ها قرار دهید و داخل گودال را با همان خاکی که خارج نموده اید همراه با مقداری کمپوست، خاکبرگ یا کود، ترکیب و پر کنید.

بلافاصله بعد از کاشت، نهال را آبیاری کنید و این کار را مجددا چند ساعت بعد نیز تکرار کنید تا نهال به خوبی در خاک استقرار پیدا کنید.

شرایط پرورش و نگهداری آلبالو

1) خاک مناسب برای کاشت آلبالو

درخت آلبالو در انواع خاک که زهکشی مناسب و حاصلخیزی کافی داشته باشد، رشد می نماید. با این وجود بهترین خاک برای پرورش این گیاه خاک لومی رسی مخلوط با کود و خاکبرگ است.

2) میزان و نحوه آبیاری درخت آلبالو

آلبالو تا حدودی به خشکی مقاوم است، ولی باید مراقب باشید گیاه مدت زیادی خشکی نبیند. این درخت مخصوصا در فصل تابستان احتیاج به آبیاری منظم و عمقی دارد. درختان جوان را باید زمانی که سطح خاک خشک شد آبیاری کنید. در طی فصل تابستان می تواند حدود 3-2 مرتبه آبیاری در هفته لازم باشد، اما درختان بالغ بزرگ را می توانید یک بار در هفته آبیاری کنید. همچنین عمق آبیاری باید در حدی باشد که حداقل یک متر از خاک را به شکل عمودی به خوبی مرطوب کند و محدوده آبیاری بهتر است که حتما در سایه انداز درخت باشد.

3) نور لازم برای درخت آلبالو

درخت آلبالو برای رشد کافی و فراوری میوه های سرخ و شیرین احتیاج به وجود نور مستقیم آفتاب حداقل به مدت 6 تا 8 ساعت در روز دارد. کاشت درخت آلبالو در سایه یا در محلی که نور کافی خورشید وجود نداشته باشد، باعث عدم فراوری میوه یا فراوری میوه های ریز و ترش می گردد.

4) دمای مناسب برای کاشت آلبالو در خانه

آلبالو از درختان به سرما مقاوم است و برای شکوفه دهی احتیاج به 500 تا 1200 ساعت سرمای زیر 7 درجه سانتیگراد دارد. با کاشت این درخت در باغچه و فضای باز در فصل پاییز سرمای زمستانه مورد احتیاج گیاه تامین می گردد.

5) آفات و بیماری ها

آفت این گیاه مگس گیلاس است که برای نابودی آن می توانید از آفت کش ها بهره ببرید و از مهمترین بیماری های آلبالو شانکر باکتریایی درختان هسته دار و پوسیدگی آرمیلاریایی ریشه است.

6) نحوه هرس

درخت آلبالو احتیاج چندانی به هرس ندارد و فقط باید در طول فصل رشد، شاخه های خشک و شکسته گیاه را هرس کنید.

7) احتیاج کودی درخت آلبالو

همانند سایر درختان میوه، آلبالو نیز برای رشد بهینه و فراوری میوه باکیفیت احتیاج به کوددهی به ویژه کود های پتاسه و کود ازته دارد. برای تشخیص میزان و مقدار کود مورد احتیاج باید اولا به رشد شاخه ها توجه کنید و همچنین علائم کمبود عناصر غذایی درخت را بشناسید. بیشتر علائم کمبود از شکل و رنگ برگ های گیاه معین خواهد بود. درخت آلبالویی که رشد سالانه شاخه های آن کمتر از 20 سانتیمتر است حتما باید کوددهی گردد تا رشد آن تحریک گردد. کود پتاسه، کو دهای میکرو و ماکرو برای کوددهی مناسب هستند.

تکثیر درخت آلبالو

درخت آلبالو به روش های کاشت بذر، ازدیاد پاجوش، قلمه زدن و پیوند تکثیر می گردد. در بیشتر مناطق کشور ما تکثیر درخت آلبالو به وسیله قلمه و پیوند روی دیگر درختان آلبالو صورت می گیرد. میوه های درختانی که بر روی این پایه ها قرار دارند دارای مرغوبیت فراوانی هستند و میزان سازگاری پایه و پیوندک نیز بسیار زیاد است. آلبالو های بومی اغلب به روش پاجوش کاشته می شوند و آلبالو گیسی و مجارستانی به روش پیوند با پایه محلب (آلبالوی تلخ) و پیوند شکمی تکثیر می گردد.

درخت آلبالو بعد از چند سال میوه می دهد؟

درخت آلبالو در شرایط مناسب بعد از سه تا پنج سال فراوری میوه می نماید. معمولا میوه های آلبالو در شاخه های یک ساله رشد می نمایند و هرچه از عمر درخت می گذرد میوه دهی آن کم می گردد. در حدود 100 روز بعد از گلدهی و در آمدن شکوفه های آلبالو، میوه این درخت می رسد. اگر ارقام بومی آلبالو را برای کاشت درخت آلبالو در خانه انتخاب نموده اید، زمان گلدهی نیمه دوم فروردین و زمان رسیدن میوه اوایل تیرماه است و شما می توانید از خواص آلبالو های دست پروده خودتان نهایت استفاده و لذت را ببرید.

سخن پایانی

یک نهال آلبالو بعد از سه تا پنج سال به میوه می رسد و می تواند یک درخت ماندگار در منزل شما باشد. عمر درختان آلبالو در شرایط محیطی مناسب 25 تا 35 سال است. امیدواریم مطالعه این مقاله برایتان مفید واقع شده باشد و پاسخ سوالات خود را در خصوص نحوه کاشت درخت آلبالو در منزل دریافت نموده باشید.

اگر شما نیز تجربه ای درباره سایر کاشت درختان میوه در منزل دارید، لطفا آن را به وسیله ارسال نظرات با ما و خوانندگان وبلاگ سایه به اشتراک بگذارید. اگر محصولات غذایی ارگانیک و خانگی را ترجیح می دهید و به کاشت انواع میوه ها علاقه منمدید پیشنهادمی کنیم آموزش کاشت گوجه گیلاسی در گلدان را نیز در وبلاگ سایه بخوانید.

منبع: setare.com

به "راهنمای کاشت درخت آلبالو در خانه" امتیاز دهید

118 کاربر به "راهنمای کاشت درخت آلبالو در خانه" امتیاز داده اند | 4.4 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهنمای کاشت درخت آلبالو در خانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید