یزد با شهر ازبکستانی خواهرخوانده شد

به گزارش وبلاگ سایه، تهران (پانا) - پس از پیگیری های اجرا شده در طول یکسال اخیر و با تأیید موضوع در وزارتخانه های کشور و امور خارجه، دو شهر میراث جهانی یزد و خیوه در خلال برگزاری وبینار مشترک، رسماً خواهرخوانده شدند و سند یادداشت تفاهم به امضای شهرداران دو شهر رسید.

یزد با شهر ازبکستانی خواهرخوانده شد

جمال الدین عزیزی شهردار یزد در وبیناری که امروز با حضور تنی چند از اعضای شورای اسلامی شهر و همین طور رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه و مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری برگزار گردید، با همتای ازبکی خود تیمور دولت اُف، از اشتراکات فرهنگی و تاریخی بین دو ملت و دو شهر سخن به میان آورد و زمینه های مورد نظر برای همکاری را برشمرد که سرفصل پیشنهادهای دو طرف در متن یادداشت تفاهم گنجانده و مقرر شد درخصوص جزئیات همکاری های آینده رایزنی های بعدی با هماهنگی سفارت ایران در تاشکند صورت پذیرد.

شهردار یزد در این وبینار اظهار کرد: وقتی از ارتباط بین ایران و ازبکستان صحبت می کنیم، اشتراکات و مشابهت های فرهنگی آنچنان فراوان است که مانند پل های نامرئی دو ملت را به هم پیوند می دهد، هیچ ایرانی در ازبکستان احساس غریبگی نخواهد داشت و این نتیجه هزاران سال بده بستان تاریخی است. منطقه خوارزم در میان تمام ایرانیان آشناست و کسی نیست که نام خوارزم را چه در ادبیات و چه در تاریخ نشنیده باشد.

وی اضافه نمود: جای بسیار خرسندی است که ارتباط بین دو شهر همزمان با فرایند اصلاحات همه جانبه در ازبکستان به اهتمام رئیس جمهور آن کشور، آقای میرضیایف شکل می گیرد.

عزیزی ادامه داد: در میان تمام شهرهای بیرون از ایران و بخصوص در آسیا، شبیه ترین شهر به یزد خیوه است. خیوه و یزد هر دو شهرهایی با سبک معماری بسیار مشابه از جنس خشت و آجر هستند که مجموعه کاملی از مساجد، مدرسه های تاریخی، کاروانسراها، مناره ها و خانه های سنتی آنها به صورت یک مجموعه توسط یونسکو بعنوان میراث جهانی به ثبت رسیده است، فارغ از شهرسازی مشابه، خیوه و یزد در دو اقلیم بسیار شبیه به هم نیز واقع شده اند.

شهردار شهر میراث جهانی یزد با بیان این که خیوه اولین میراث جهانی ثبت شده از ازبکستان و یزد نخستین شهر میراث جهانی ایران است، گفت: به خیوه لقب موزه ای زیر آسمان داده اند و این صفتی است که در خصوص شهر تاریخی یزد نیز صدق می نماید، در واقع یزد و خیوه، هر دو شهر- موزه هایی در یک سپهر فرهنگی مشترک هستند، هر دو شهر از شاهکارهای معماری اسلامی و شرقی هستند.

عزیزی اضافه نمود: یزد در کنار اصفهان و شیراز مثلث طلایی گردشگری ایران راتشکیل می دهند و در مقابل خیوه همراه با بخارا و سمرقند مثلث زیبایی های گردشگری ازبکستان را تکمیل می نمایند.

وی گفت: پهلوان عظیم، پوریای ولی که در خیوه آرمیده، مورد احترام و ستایش تمام ایرانیان و زبانزد خاص و عام است، خیوه و یزد هر دو از شهرهای جاده ابریشم بوده اند چه زیباست که این ارتباط باستانی، بار دیگر و به شکل جدید احیاء گردد.

عزیزی با بیان اینکه از نظر جغرافیایی فاصله بین یزد و خیوه تقریبا 1600 کیلومتر است ولی فاصله فرهنگی بین دوشهر ناچیز و شباهت ها بسیار زیاد است اظهار امیدواری کرد ارتباط بین شهرهای خیوه و یزد، منجر به گسترش ارتباطات بین دو استان های یزد و خوارزم گردد.

شهردار توضیح داد: همکاری های استانی، اولویت سیسات خارجی هر دو کشور در حال حاضر است، با توجه به موقعیت جغرافیایی دو استان و زیرساخت های حمل و نقل موجود، شکل گیری ارتباط سریع بین بخش خصوصی دو طرف دور از انتظار نیست، انواع صنایع دستی، قالیبافی و آجرسازی ویژگی مشترک دو استان است و صنایع مشابه در هر دو منطقه فعال هستند.

منبع: خبرگزاری پانا

به "یزد با شهر ازبکستانی خواهرخوانده شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "یزد با شهر ازبکستانی خواهرخوانده شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید