متفاوت ترین دلمه را با این روش درست کنید
به گزارش وبلاگ سایه، برگ ها جان می دهند برای دلمه خوشمزه برگ مو. حالا اگر می خواهید تنوعی در پخت دلمه برگ مو ایجاد کنید، از اراکی ها یاد بگیرید
وبلاگ سایه، اراکی ها در دلمه برگ مویشان از بلغور و ماست هم استفاده می نمایند. یک بار هم شده بپزید، به امتحانش می ارزد.
مواد لازم
2 پیمانه بلغور گندم
یک پیمانه برنج
یک پیمانه گوشت چرخ نموده
یک پیمانه سبزی دلمه خشک شده یا پیاز خشک
2 /1 پیمانه ماست
چکیده ترش
به اندازه کافی
نمک و زردچوبه
یک عدد پیاز بزرگ
به اندازه لازم روغن
500 گرم برگ مو
1. برنج را به صورت معمول آبکش نموده و بپزید. کمی بعد بلغور را هم به آب جوش و برنج اضافه کنید. حدود چند دقیقه که جوشید، برنج و بلغور را آبکش کنید.
2. پیاز را خرد نموده و در روغن تفت دهید. کمی که نرم شد، گوشت چرخ نموده را اضافه کنید و با نمک و زردچوبه حرارت دهید. کمی بعد پیاز خشک یا سبزی دلمه خشک را به مواد بیفزایید و سرخ کنید. برنج و بلغور پخته شده را هم درون ظرف بریزید و ظرف را از روی اجاق گاز بردارید. بعد از مدتی که مواد خنک شد، ماست را اضافه کنید و خوب با دست ورز دهید.
3. برگ های دلمه را خوب بشویید. قابلمه ای را پر از آب نموده و بگذارید بجوشد. برگ ها را در آب جوش بریزید تا کمی نرم شوند و برای پیچیدن به راحتی حالت بگیرند. برگ ها را از آب جوش درآورید و در آبکش قرار دهید تا آبشان گرفته گردد.
مواد داخل را که قبلا خوب ورز داده اید، داخل برگ ها ریخته و دلمه را بپیچید.
4. بعد از آماده شدن همه دلمه ها، قابلمه ای را آماده نموده، کف آن را کمی چرب کنید و چند برگ ته قابلمه بگذارید. بعد دلمه ها را روی آنها بچینید. بهتر است حرارت ملایم باشد تا به آرامی دلمه ها مغزپخت شوند. بعد از مدتی، کمی آب روغن روی آنها ریخته و دلمه را دم کنید.
یه جور دیگه
اراکی ها به جای سبزی دلمه خشک از پیاز خشک استفاده می نمایند.
اگر هم خیلی اهل ترشیجات هستید موقع دم کردن چند عدد گوجه سبز هم همراه دلمه بریزید.
فوت وفن
ماست حتما باید سفت و ترش باشد. البته می توانید از ماست چکیده موسیری هم بهره ببرید.
منبع: همشهری آنلاین