جشن جهانی انگور در ملایر

به گزارش وبلاگ سایه، فاطمه رحمتی- ملایر ـ خبرنگار: شهرستان ملایر با تاکستان های سرسبز انگور، مرکز فراوری خوشه های زرینی است که کام مردم این دیار را از دیرباز شیرین نموده و شیره انگور و حبه های کشمش آن سوغات همیشگی باغداران زحمتکش این دیار برای سایر ساکنان ایران زمین بوده است.

جشن جهانی انگور در ملایر

این قابلیت و ظرفیت چشمگیر ملایر تا جایی پیش رفت که سال گذشته در بازدیدها و آنالیز های کارشناسان سازمان جهانی فائو، انگور دره جوزان ملایر به ثبت جهانی رسید و مدال افتخار شهر جهانی انگور نصیب این شهرستان شد. اکنون ملایری ها در فصل برداشت انگور به پاس شکرگزاری بر این همه نعمتی که خداوند به آنها ارزانی داشته است و به پاس کسب این موفقیت بزرگ، خود را برای برگزاری جشن جهانی شدن انگور آماده می نمایند تا همه گردشگران و مسافران بدانند از کنار انگور ملایر و مشتقات آن نمی گردد ساده و بی تفاوت عبور کرد. مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ملایر با بیان این که سال گذشته افتخار بزرگ ثبت شهر جهانی انگور به نام ملایر در سازمان جهانی فائو رقم خورد، می گوید: آبان ماه جشن بزرگ جهانی شدن انگور ملایر را با حضور مقامات کشوری برگزار می کنیم.

علی مروت امیری با بیان این که بحث جهانی شدن انگور ملایر تغییر و تحول عظیمی در رونق فراوری و فروش محصولات انگور و کشمش ملایر ایجاد کرد، می افزاید: انگور ملایر و دره جوزان در سایت جهانی خواربار به ثبت رسیده است. وی با بیان این که میانگین فراوری سالانه انگور ملایر 250 هزار تن است، یادآوری می نماید: برداشت انگور از باغ های ملایر از شهریور شروع شده است و تا انتها آبان ادامه دارد. مقدمات پخش زنده آیین برگزاری جشن جهانی شدن انگور ملایر هم از شبکه های سراسری صدا و سیما فراهم شده است. مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ملایر با بیان این که میانگین فراوری شهرستان در هر هکتار 22 تن است، اظها می نماید: باغدار نمونه ما محمد غفاری در روستای افسریه ملایر توانست با اجرای طرح داربستی کردن باغ و رعایت اصول باغداری به فراوری 110 تن در هر هکتار دست یابد و در کشور به عنوان باغدار نمونه معرفی گردد.

مروت امیری با اشاره به این که ملایر قابلیت فراوری انگور فراوان با کیفیت مرغوب و جهانی را دارد، ادامه می دهد: باید با افزایش کیفیت و کار اصولی، آموزش کشاورزان و فرهنگ سازی در این زمینه میزان فراوری انگور را در باغ ها به 2 برابر میانگین کشوری برسانیم. مسئول باغبانی اداره جهاد کشاورزی ملایر هم می گوید: پیش بینی می گردد سال جاری میزان فراوری و برداشت انگور نسبت به سال گذشته بین 15 تا 20 درصد افزایش یابد و به بیش از 240 هزار تن برسد. مصطفی باقرزاده با بیان این که سال گذشته به علت سرمای بهاره حدود 20 درصد سرمازدگی در باغ های انگور این شهرستان داشتیم که میزان فراوری را به بیش از 190 هزار تن کاهش داد، می افزاید: حدود 76 درصد از انگور برداشت شده به انواع کشمش تیزابی، آفتابی و سایه خشک تبدیل و بقیه به صورت تازه خوری و دیگر مشتقات انگور همچون شیره، رب انگور، شربت، آبغوره و سرکه مصرف می گردد.

منبع: همشهری آنلاین

به "جشن جهانی انگور در ملایر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جشن جهانی انگور در ملایر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید