هشدار کارشناسان ، افزایش خطر ابتلا به ویروس کرونا با شستن زیاد دست ها
به گزارش وبلاگ سایه، استفاده زیاد از شوینده های الکل پایه برای ضدعفونی کردن دست ممکن است پیامد عکس داشته باشد و با افزایش اختلال های پوستی خطر ابتلا به ویروس کرونا را بیشتر کند.
به گزارش وبلاگ سایه به نقل از کیودونیوز، تازه ترین یافته های برخی متخصصان پزشکی نشان می دهد شستن زیاد دست همان اندازه که در از بین بردن ویروس موثر است، می تواند تاثیر منفی روی پوست دست داشته باشد و ایمنی بدن را در مقابله با کرونا و دیگر ویروس های بیماری زا افزایش دهد. مواد ضدعفونی کننده الکلی باعث ساییده شدن پوست و ضعیف شدن توانایی آن به عنوان سد محافظ رطوبت و پیشگیری از ورود مواد مضر به بدن می شود.
سخنگوی شرکت ژاپنی کائو که در سازنده محصولات شیمیایی است، در این باره گفت: قطعا برای کاهش انتقال ویروس تازه لازم است دست ها را بشوییم و از ضدعفونی کننده های دستی استفاده کنیم اما زیاده روی در هر چیز خوب نیست. با تاکید کارشناسان مراقبت های بهداشتی مبنی بر اینکه اقدام های پیشگیرانه برابر کروناویروس بسیار شبیه مراقبت برابر آنفلوانزا و سرماخوردگی است، فروش مواد ضدعفونی کننده الکل پایه در داروخانه ها و فروشگاه های توکیو به شدت افزایش یافته و این مواد دیگر در بازار پیدا نمی شود.
موج ابتلا به آنفلوانزا در ژاپن به شدت فروکش کرده و از حدود 62 هزار مورد سال گذشته به بیش از 37 هزار مورد در هفته سوم فوریه کاهش یافته است. الکل که همواره یک ضدعفونی کننده قوی بوده، بیشتر برای مراقبت از دست برابر باکتری و ویروس به کار می رود. هر چند ضدعفونی کردن با الکل به بهای از دست رفتن چربی و رطوبت پوست تمام می شود و دست ها را خشن می کند. پیامد طبیعی شستشوی بیش از اندازه دست با مواد شیمیایی تحریک پوست است و وقتی عملکرد سد طبیعی پوست دچار خدشه شود، برابر محرک های بیرونی آسیب پذیرتر می شود.
به گفته کارشناسان بهداشت، در شرایط فراگیری بیماری های ویروسی باید مراقب بریده شدن پوست دست باشیم و برای جلوگیری از ورود عفونت به بدن، شستن دست ها با اندکی مایع شوینده صابونی به مدت حدود 30 ثانیه بهتر و موثرتر از شستن مکرر و غیراصولی است. خشک کردن با حوله یا دستمال کاغذی پس از شستشوی دست ها هم توصیه می شود. باقی ماندن رطوبت روی دست برای سلامت پوست ضرر دارد و نفوذ ویروس را آسان تر می کند.
منبع: همشهری آنلاین