هر آنچه باید درباره تراشه اسنپدراگون 888 بدانید
به گزارش وبلاگ سایه، کوالکام روز گذشته از تراشه 5 نانومتری اسنپدراگون 888 رونمایی کرد و همان طور که گفته بودیم، ساعاتی قبل تمام جزئیات این تراشه رسما اعلام شد. طبق اعلام کوالکام، نخستین گوشی های مبتنی بر این تراشه در اوایل 2021 راهی بازار خواهند شد و در ادامه به مشخصات اسنپدراگون 888 می پردازیم.
پردازنده
اسنپدراگون 888 نخستین تراشه ای است که از هسته Cortex-X1 بهره می برد. این هسته در مقایسه با A78 حدود 33 عملکرد بهتری دارد و ظرفیت حافظه های کش L1 و L2 آن هم دو برابر شده است. همچنین سرعت آن به 2.84 گیگاهرتز می رسد.
در کنار آن، یک کلاستر یا بخش مبتنی بر سه هسته Cortex-A78 با سرعت 2.4 گیگاهرتز تعبیه شده است. همچنین نباید وجود 4 هسته A55 با سرعت 1.8 گیگاهرتز را از قلم بیندازیم. در ضمنً کوالکام برای این پردازنده 4 مگابایت حافظه کش L3 و 3 مگابایت کش سیستم در نظر گرفته است. در کل، این پردازنده نسبت به اسنپدراگون 865 حدود 25 درصد عملکرد بهتری دارد و از نظر مصرف انرژی هم حدود 25 درصد بهینه تر عمل می کند.
پردازنده گرافیکی
Adreno 660 به عنوان پردازنده گرافیکی اسنپدراگون 888 انجام وظیفه می کند که نسبت به نسل قبلی 35 درصد عملکرد بهتری دارد و 20 درصد انرژی کمتری را مصرف می کند. این پردازنده گرافیکی می تواند اجرای بازی با سرعت 144 فریم در ثانیه را امکان پذیر کند.
همچنین این پردازنده از قابلیت VRS هم پشتیبانی می کند که در حال حاضر بیشتر کامپیوترها و کنسول های جدید از آن بهره می برند. به زبان ساده، این قابلیت به توسعه دهندگان بازی اجازه می دهد که کنترل بیشتری بر نحوه رندر فریم های بازی داشته باشند. به عنوان مثال، اگر یک شیء از فوکوس خارج شده و در پس زمینه واقع شده است، این بخش از تصویر می تواند با دقت کمتری رندر شود و بیشتر توان پردازنده گرافیکی برای رندر اشیاء اصلی موجود در آن فریم استفاده شود. قابلیت Game Quick Touch تأخیر لمس را تا 20 درصد کاهش می دهد و تجربه گیمینگ بهتری را به ارمغان می آورد.
دوربین
اسنپدراگون 888 از پردازنده سیگنال تصویری (ISP) سه گانه بهره می برد و این در حالی است که باقی تراشه های سری 800 همراه با ISP دوگانه عرضه شده اند. این مشخصه به گوشی ها اجازه می دهد که به طور هم زمان سه ویدیو 4K HDR را ضبط یا سه عکس 28 مگاپیکسلی ثبت کنند.
همچنین اگر فرض کنیم گوشی از سه دوربین واید، اولترا واید و تله بهره می برد، با توجه به اختصاص ISP جداگانه برای هرکدام از آن ها، سوئیچ بین آن ها روان تر انجام می شود. اسنپدراگون 888 ثبت عکس های HDR 10-bit در فرمت HEIF امکان پذیر می کند. همچنین مانند نسل قبلی از فرمت های HDR10+ و دالبی ویژن برای فیلم برداری پشتیبانی می کند.
حالا که صحبت از ویدیو شد، باید بگوییم که این تراشه به گوشی ها اجازه می دهد فیلم های 4K با سرعت 120 فریم در ثانیه را ضبط و پخش کنند. در زمینه عکاسی هم باید بگوییم که اسنپدراگون 888 قادر به ثبت 120 عکس 12 مگاپیکسلی در ثانیه است.
ارتباطات
این نخستین تراشه ای است که از مودم اسنپدراگون X60 استفاده می کند و برخلاف اسنپدراگون 865، این مودم درون تراشه اسنپدراگون 888 تعبیه شده است. از بین قابلیت های این مودم 5G می توانیم به پشتیبانی از امواج میلی متری، فرکانس های زیر 6 گیگاهرتز و حداکثر سرعت دانلود 7.5 گیگابیت در ثانیه اشاره کنیم.
سیستم FastConnect 6900 پشتیبانی از وای فای 6 و 6E را ارائه می دهد که از حداکثر سرعت دانلود 3.6 گیگابیت در ثانیه پشتیبانی می کند. در ضمنً نباید بلوتوث 5.2 با آنتن دوگانه را از قلم بیندازیم که ارتباط بلوتوثی با تأخیر بسیار کم به ارمغان می آورد.
هوش مصنوعی
نسل ششم موتور عصبی کوالکام قادر به انجام 26 تریلیون عملیات در ثانیه است و برای مقایسه باید بگوییم موتور عصبی اسنپدراگون 865 در هر ثانیه می تواند 15 تریلیون عملیات انجام دهد. علاوه بر بهبود در زمینه مصرف انرژی، عملکرد بر اساس وات هم تا 3 برابر بهتر شده است.
سخن آخر
برای اظهارنظر درباره ویژگی های این تراشه، باید منتظر اولین گوشی های مبتنی بر آن بمانیم که در اوایل 2021 عرضه می شوند. روی هم رفته به لطف فناوری ساخت 5 نانومتری، مودم 5G یکپارچه و عملکرد بهینه تر پردازنده، پردازنده گرافیکی و موتور عصبی، احتمالا باتری گوشی های مجهز به این تراشه دوام بیشتری خواهند داشت. با توجه به ادعای بهبود 35 درصدی پردازنده گرافیکی، احتمالا این تراشه می تواند نظر گیمرهای حرفه ای را جلب کند.
گفته می شود شیائومی قصد دارد اولین گوشی مجهز به این تراشه را معرفی کند و در سال 2021، اسنپدراگون 888 به عنوان قلب تپنده بیشتر پرچم داران اندرویدی انجام وظیفه خواهد کرد.
منبع: GSM Arena
منبع: دیجیکالا مگ