تنگ دم اسب ، آبشار تماشایی استان فارس
به گزارش وبلاگ سایه، تنگ دم اسب در استان فارس واقع شده است. این تنگ از جاذبه های گردشگری استان فارس و شهرستان شیراز است. این استان که از استان های جنوبی کشور ایران به شمار می رود، هرساله میزبان گردشگران زیادی از ایران و حتی کشورهای خارجی است. استان فارس دارای جاذبه های گردشگری بیشماری است که بخشی از آنها جاذبه های طبیعی هستند. طبیعت بکر و دست نخورده این خطه هواداران بیشماری دارد. برای آشنایی بیشتر با این جاذبه همراه خبرنگاران باشید.
چگونه میتوان به تنگ دم اسب رسید؟
تنگ دم اسب | زیباترین جاذبه های گردشگری استان فارساین آبشار که یکی از زیباترین جاذبه های گردشگری استان فارس است، 50 کیلومتر تا جنوب شهر شیراز فاصله دارد. این آبشار در بخش شرقی روستای کرهبس واقع است. نام این منطقه کوهمره سرخی است. برای رسیدن به این منطقه می بایست سفر خود را ابتدا به ساکن از شهر شیراز شروع نمایید. این منطقه به علت طبیعت بکر و دست نخوردهای که دارد، سفری مجذوب کننده تا قبل از رسیدن به پای آبشار را نیز برای شما به ارمغان دارد. جهت رسیدن به این آبشار رودخانهای است و خود سفری مجذوب کننده است.
یکی از مجذوب کنندهیت های این جهت پوشش گیاهی جهت است. درختان بلوط در جهت شما، به شما این اطمینان را می دهند که در جهتی هیجا ن انگیز قرار دارید و اغلب بلدراهها یا دیگر گردشگران از این بلوطها برای تغذیه خود استفاده می کنند. جهت پر پیچ و خم شما برای رسیدن به تنگ دم اسب به یاری جهت پیمایش پاکوبی معین است. ماجراجویی هیجان انگیزی خواهد بود عبور از میان شکاف سنگها و گذشتن ازدریاچهای با 200 متر طول که برای گذر از آن یا باید تن به آب بزنید یا پارو دست بگیرید. پس از عبور از این دریاچه به آبشار خواهید رسید.
چگونگی شکل گیری تنگ دم اسب
نام این تنگ از شکلی که دارد گرفته شده است. این تنگ که شباهت بسیاری به شکل دم اسب دارد، از عواقب رانش زمین و یک زلزله بزرگ است. این زلزله موجب شده که رودخانه دم اسب به تنگه و دریاچه تقسیم گردد و دیگر جهت مستقیم خود را نداشته باشد. این منطقه که درحال حاضر سکنه بسیار اندکی دارد، در زمان حکومت ساسانیان رم دیوان خوانده می شده که امروزه تعداد زیادی از ساکنین این منطقه را مردم کوچنشین تشکیل می دهند و اغلب بومیان این مطقه پس از انقلاب به شیراز مهاجرت کردند.
پوشش گیاهی و جانوری منطقه
همانطور که پیشتر ذکر شد، تعداد کم سکنه این منطقه و بکر باقی ماندن منطقه موجب شده پوشش گیاهی بسیار غنیای در کوهمره سرخی چشم نمایی کند. اکثریت گونه های گیاهی این منطقه جنگلی بوده و اغلب از نوع بلوط هستند. هرچند در این درختان انار و بوته های پونه کوهی نیز به چشم میخورد. بیشتر از درختان، پوشش گیاهی غالب این منطقه بوته های کوتاه قامت و پرشاخ و برگ بافت منطقه را تشکیل می دهند.
جانوارن این منطقه از طیف وسیعی تشکیل میشوند. بعلت وجود درختان تنومند و طبیعت بکر، آنچه که به وفور در جهت شما نظرتان را جلب خواهند کرد، سنجاب های ایرانی هستند. مارمولک و انواع دیگر خزندگان را نیز میتوان در این منطقه دید. حیوانات وحشی دیگر نظیر پرندگان شکاری نیز در این منطقه زندگی میکنند اما به علت حضورگردشگران قابل رویت نیستند و هیچگاه در دید انسانها ظاهر نمی شوند.
پیشنهادهایی برای بازدید از تنگ دم اسب
اگر به تنگ دم اسب سفر کنید، جاذبههای بسیاری پیش روی شما قرار دارند که میتوانید با یک برنامه ریزی درست و با انرژی خوب از همگی بهره ببرید. این سفر میتوانید حسابی در روحیات شما تأثیر گذار باشد. اگر قصد دارید این سفر را به قصد زدودن تنش های روانی زندگی شهری انجام دهید، گزینه بسیار درستی را انتخاب کردهاید. با توجه به ویژگیهای جغرافیایی و نوع گردشگری مناسب این منطقه، برترین زمان سفر به این منطقه گردشگری، فصل بهار است و برترین ماه این فصل برای گردشگری، فروردین ماه است.
معمولا پیش از هر ماجراجویی این سوال در فکر متبادر میگردد که چه تجهیزاتی باید به همراه داشت؟ لازم به ذکر مجدد است که در طی این سفر علاوه بر پیاده روی، بخشی از جهت را باید قایق سواری کنید یا اگر خواستید همان جهت 200 متری دریاچه را میتوانید شنا کنید. اما مهمترین نکتهای که ما را برای انتخاب تجهیزات هدایت میکند، این است که شما بخش بسیاری کوچکی از جهت مجذوب کننده خود را میبایست دست خود را به سنگ ها بگیرید و ادامه جهت را طی نمایید. برای همین کفش مناسب و دستکش کوهنوردی از ملزومات این سفر خواهند بود.
از آنجا که هنوز در این منطقه -خوشبختانه یا متأسفانه- امکانات اقامت (هتل، مسافرخانه، اقامتگاه) فراهم نیست، همراه داشتن کیسه خواب و تجهیزات شخصی اقامت بسیار لازم است. در صورت تصمیم بر اقامت در این منطقه، بهتر است که به شکل گروهی اقدام نمایید و در گروه هایی بیشتر از 5 نفر تصمیم به اقامت بگیرید تا خطری شما را تهدید نکند.
منبع:سـفـرزون
منبع: دیجیاتور