هرآنچه باید درباره سریال نو آواتار: آخرین بادافزار بدانید
به گزارش وبلاگ سایه، آواتار: آخرین بادافزار (Avatar: The Last Airbender) سریال لایواکشن مبتنی بر مجموعه انیمیشنی است که در فاصله سال های 2005 تا 2008 میلادی از شبکه نیکلودئون (Nickelodeon) پخش می شد. این بازسازی تازه محصول نتفکلیس داستان آنگ، آواتاری را دنبال می نماید که می خواهد بر قدرت آب تسلط پیدا نموده و از آن برای مقابله با ملت آتش بهره ببرد.
البته اگر پیش از این با جهانی این مجموعه آشنا نباشید شاید بپرسید آواتار دقیقا به چه کسانی اشاره دارد. آن ها را می توانید به عنوان حافظان صلح در نظر بگیرید که شکاف بین قلمروی فیزیکی و متافیزیکی را پر می نمایند. آواتارها مثل ابرقهرمانانی هستند که هماهنگی و هارمونی جهان به آن ها بستگی دارد. آن ها بعلاوه تنها کسانی هستند که می توانند هر چهار عنصر آب، خاک، آتش و باد را به اختیار خود به افزارش (Bend) درآورند. حفظ صلح بین چهار ملت اصلی در جهانی آواتار به این افراد بستگی دارد.
نتفلیکس اولین بار در سال 2018 میلادی بود که گفت می خواهد با اقتباس از داستان انیمیشن آواتار: آخرین بادافزار یک سریال لایواکشن بسازد که سازندگان اصلی مجموعه، یعنی مایکل دانته دی مارتینو و برایان کونیتزکو هم در ساخت آن نقش خواهند داشت. با این وجود، اختلافات این دو به خاطر آنچه تفاوت های سبک هنری خوانده شد، به جدایی دی مارتینو و کونیتزکو از پروژه انجامید. بعضی از هواداران بر این باورند که این دو پیغام های پنهانی در نام شخصیت ها و در گوشه و کنار داستان گنجانده اند تا به قولی نارضایتی خود را نسبت به تغییرات ایجاد شده در محتوای اصلی نشان دهند. یکی دیگر از نکاتی که در میان خطوط پنهان شده است در موسیقی آن وجود دارد. آهنگساز سریال، جرمی زاکرمن، کوشید تا ارجاعاتی از موسیقی متن سریال اصلی در آهنگ های این بازسازی نیز قرار دهد. فرایند فراوری سریال لایواکشن آواتار: آخرین بادافزار به طور رسمی از نوامبر سال 2021 میلادی در ونکوور کانادا کلید خورد و فیلمبرداری آن در ژوئن 2022 به سرانجام رسید.
داستان سریال آواتار: آخرین بادافزار چیست؟
داستان آواتار: آخرین بادافزار در جهانیی می گذرد که ساکنانش به چهار ملت مختلف تقسیم می شوند: قبایل آب، پادشاهی خاک، کشور آتش و کوچ نشینان باد. ملت آتش که می خواهد مرزهای خود را توسعه دهد، رویکردی تهاجمی نسبت به سایر ملل پیشه نموده و حدود یک قرن است که شعله جنگ را به دامن این ملت ها انداخته و می خواهد در آخر بر کل جهان تسلط پیدا کند. پس از سال ها زندگی زیر سایه تهدید ترسناک پادشاه اوزای (دنیل دای کیم)، سایر جوامع جرئت دست از پا دراز کردن ندارند و به خاطر حملات مرگبار برادر اوزای، ایروه (پل سون هیونگ لی)، ملت خاک همواره در حالت آماده باش قرار گرفته اند. اما مهم ترین علتی که باعث شده هیچکس جسارت به چالش کشیدن اوزای را نداشته باشد، به این بازمی گردد که همه به یاد دارند چگونه کشور آتش با ملت باد وارد جنگ شد و تقریبا تمام آن ها را از بین برد.
شخصیت اصلی داستان، آنگ (گوردون کورمیر)، یک بادافزار دوازده ساله است که متوجه می گردد به عنوان آواتار تنها کسی است که توانایی تسلط بر هر چهار عنصر آب، خاک، آتش و باد را دارد و می خواهد از این توانایی برای برقراری صلح جهانی استفاده کند. او از یک خواب صدساله بلند می گردد و می بیند جهان در طول یک قرن غیبت او بسیار عوض شده است. آنگ به سرعت پی می برد که باید پیش از هر چیز بر قدرت های خود مسلط گردد تا بتواند کشور آتش را شکست دهد. همراهان او در این مسیر کاتارا (گیاوندیو تاربل)، سوکا (ایان اوسلی) و یک شاهزاده تبعیدی به نام زوکو (دالاس لیو) از ملت آتش هستند که به آنگ یاری می نمایند تا پا به ماجراجویی خطیری بگذارد و جهان را از سلطه ملت آتش بر آن نجات دهد.
کاتارا و سوکا از قبایل آب می آیند که آنگ را زیر پر و بال خود می گیرند. کاتارا به ویژه در استفاده و افزارش قدرت آب مهارت دارد و از قبیله جنوبی آب است که آنگ را در یک کوه یخ پیدا می نماید و با قلب دلسوزی که دارد به زودی به مربی و دوست آنگ تبدیل می گردد. سوکا به عنوان برادر کاتارا و کسی که توانایی افزارش ندارد، یک استراتژیست عالی است که از نظر هوش و ذکاوت خود به کار آنگ می آید. شرایط شاهزاده زوکو اما فرق دارد؛ او از ملت آتش می آید و در آغاز کار دشمن آنگ است و می خواهد با گرفتن آواتار، شرافت خود را در برابر ملت آتش بازپس بگیرد. داستان به خوبی به کشمکش های درونی زوکو می پردازد که مدام بین همراهی آنگ یا دستگیری او در تلاطم است. همانطور که داستان جلو می رود، زوکو دستخوش دگرگونی های قابل توجهی می گردد که او را از یک دشمن سرسخت، به متحدی وفادار برای آنگ بدل می نماید.
البته هر داستان خوبی به یک شخصیت شرور احتیاج دارد و بزرگ ترین آدم بدی که در مقابل آنگ قرار گرفته پادشاه آتش اوزای است. این فرمانروای ظالم که رهبری ملت آتش را برعهده دارد در پی تسلط بر عالم و آدم است و با شهوت قدرت و استراتژی های حیله گرانه اش نمی توان به راحتی از سد او عبور کرد.
سازندگان سریال چه کسانی هستند؟
پس از جدا شدن سازندگان اصلی از این پروژه، آلبرت کیم به عنوان سازنده اصلی جای آن ها را گرفت. مایکل گوی، روزان لیانگ و جت ویلکینسون از جمله کارگردانانی هستند که روی مجموعه کار نموده اند. بانی بنویک و دن لین تهیه نمایندگان سریال، و مایکل بالفرای نیز تصویربردار آن بوده اند.
چه بازیگرانی در سریال آواتار: آخرین بادافزار حضور دارند؟
گوردون کورمیر، دالاس لیو، گیاوندیو، ایان اوسلی، پل سون هیونگ لی، الیزابت یو و دنیل دای کیم مهم ترین بازیگرانی هستند که در این سریال حضور دارند. از بازیگران فرعی نیز به می توان به کسانی چون ماریا ژانگ، کن لئونگ، لیم کی سیو، امبر میدتاندر و جیمز سی اشاره نمود. این سریال برای انتخاب بازیگران آدیشن های خود را به روی گستره بزرگی از هنرمندان در سراسر جهان گگردد تا بتواند از بازیگرانی با پیشینه های مختلف در سریال بهره ببرد.
این سریال چند قسمت دارد؟
سریال آواتار: آخرین بادافزار هشت قسمت دارد که هر یک به طور میانگین 53 قسمت طول می کشد؛ به جز قسمت اول که کمی از یک ساعت طولانی تر است. همه اپیزودهای سریال در تاریخ 22 فوریه 2024 میلادی (سوم اسفند) روی پلتفرم پخش آنلاین نتفلیکس قرار گرفتند که نام هر اپیزود به ترتیب از این قرار است: آنگ، جنگجویان، اوماشو، در تاریکی، شهر اشباح، نقاب ها، شمال، افسانه ها.
نتفلیکس تا به امروز به طور رسمی اعلام ننموده که آیا این سریال فصل دومی خواهد داشت یا خیر. تمدید سریال آواتار: آخرین بادافزار برای فصل دوم احتمالا به استقبال بینندگان از این مجموعه و نمرات آن بستگی خواهد داشت؛ اما سازندگان سریال تمایل خود را برای ادامه داستان در فصلی دیگر اعلام نموده اند که با توجه به سروصدای زیادی که این مجموعه تازه در میان هواداران به راه انداخته، بازگشت آن برای فصلی دیگر بعید به نظر نمی رسد.
آیا آواتار: آخرین بادافزار با سریال انیمیشنی آن تفاوت دارد؟
بله. به هر حال، نسخه نتفلیکس تنها هشت قسمت دارد که نسبت به تنها 20 قسمت فصل اول انیمیشن بسیار کوتاه شده است. حالا که ذکر انیمیشن به میان آمد نمی توان از یکی از برترین جنبه های آن چشم پوشی کرد که آن شیوه آغاز داستان بود. آواتار: آخرین بادافزار اصلی بیننده را وسط اکشن ماجرا می اندازد و با پیشروی در داستان، با استفاده از فلش بک ها پس زمینه شخصیت ها و وقایع را روایت می نماید؛ اما سریال نتفلیکس با رویکرد ملایم تر خود، از وقایع منتهی به خواب یک قرنی آنگ و چگونگی دیدار او با کاتارا و سوکا داستان خود را آغاز می نماید. البته به طور کلی ماجرای این مجموعه مطابق با فصل اول انیمیشن است و سفر آنگ برای مهارت پیدا کردن در قدرت آب را نشان می دهد. کاراکترها هم اغلب به نسخه اصلی اشان در انیمیشن وفادار هستند؛ اما این مجموعه در پیشینه شخصیت ها عمیق می گردد و در مقایسه با نسخه اصلی، رویکرد جدی تر و تیره تری دارد. این لحن تیره و تار را می توان در روابط شخصیت ها، مثل مواجهه آنگ با بومی دید که نسبت به نسخه انیمیشن یک چرخش شخصیتی بزرگ پیدا نموده است.
بزرگ ترین تغییری که آواتار: آخرین بادافزار نتفلیکس نسبت به نسخه اصلی پیدا نموده است به شهر اوماشو (Omashu)، که ملت خاک در آن سکونت دارند، برمی گردد که در این لایواکشن دیگر به زمین بازی روایت تبدیل شده است؛ به عبارت دیگر، همه ماجراهای مهم در این شهر اتفاق می افتند. سریال تازه، خطوط داستانی کسانی چون جت (سباستین آموروسو)، مکانیک خیانتکار (دنی پودی) را در اوماشو تعریف می نماید و تونل های مخفی زیر این شهر هم به سرعت به بیننده معرفی می شوند؛ درحالی که تازه در فصل دوم انیمیشن از وجود این تونل ها خبردار شدیم. بعلاوه در مجموعه اصلی این آنگ و کاتارا هستند که از تونل ها عبور می نمایند، نه کاتارا و سوکا که نشان دهنده لحن روایی کاملا متفاوتی نسبت به نسخه انیمیشن است.
واکنش ها تا به امروز به سریال آواتار: آخرین بادافزار چگونه بوده است؟
سریال آواتار: آخرین بادافزار کار خود را با امتیاز 63 درصد در وبسایت راتن تومیتوز آغاز نموده و نمره آن در متاکریتیک 62 از 100 است. کاربران وبسایت IMDb نیز با دادن میانگین نمره 7.6 از 10 به این سریال واکنش های اغلب مثبتی به آن نشان داده اند.
شکی در آن نیست که اقتباس یک مجموعه محبوب انیمیشنی که خیلی ها با آن خاطره دارند آن هم در قالبی تازه با چالش های خاص خود همراه است. درست درآوردن توانایی هایی مثل افزارش در قالب CGI نیز مهارت و خودش ذوقی ویژه ای می طلبد. این البته یکی از نقاط قوت سریال است. جلوه های ویژه عملی و بصری که برای نشان دادن افزارش و قدرت های ویژه کاراکترها به کار رفته تصویری دلپذیر ساخته و از کیفیت پایین CGI خبری نیست. این در کنار صحنه و لباس های مجذوب نماینده موجب شده جهانی رنگارنگ و پرجنب و جوش انیمیشن آواتار در قالب لایواکشن زنده گردد که تضمین نماینده یک تجربه بصری دلنشین است؛ چیزی که مانند آن را در اقتباس سینمایی لایواکشن ام. نایت شیامالان از سریال اصلی ندیده بودیم. البته به جز جلوه های گرافیکی، تیم سازنده از جلوه های عملی و واقعی نیز برای صحنه هایی از افزارش آتش و آب استفاده نموده اند تا حس واقعی تری را به تصویر بکشند. بعلاوه از حیوانات واقعی و نه حقه های گرافیکی برای آپا، مومو و حتی بعضی از حیوانات ملت آتش استفاده شده که به آموزش و تمرینات خاص خودشان احتیاج داشته اند.
بسیاری از هواداران از پایبندی سریال به محتوای اصلی داستان و جهان سازی آن استقبال کردند که جوهره آنچه آواتار: آخرین بادافزار باید باشد را دربرمی گیرد و درعین حال، منظره تازه ای برای آن ارائه می دهد که پتانسیل آن را دارد تا برای فصل دیگری تمدید گردد.
از زمان اعلام برنامه نتفلیکس برای ساخت اقتباس لایو از سریال آواتار: آخرین بادافزار، یکی از دغدغه های مهم هواداران انتخاب بازیگر بود. علت آن هم به اقتباس قبلی از این مجموعه بازمی گردد که شامیالان در قالب یک فیلم سینمایی در سال 2010 میلادی منتشر کرد و شخصیت های آن همه از دم سفیدشویی شده بودند؛ حال آنکه داستان آواتار در جهانیی شرقی با شخصیت هایی شرقی اتفاق می افتد. اگر هم نگاهی به فهرست بازیگران سریال آواتار: آخرین بادافزار بیندازید، متوجه می شوید که تفاوت زیادی بین این گروه بازیگری و بسیاری از فیلم ها و سریال های لایواکشنی وجود دارد که در سال های گذشته دیده ایم. در این سریال توجه زیادی به شخصیت ها و قومیت آن ها در نسخه اصلی شده و از این نظر کاملا به انیمیشن وفادار است که توانسته توجهات مثبتی را به خود جلب بکند.
اما از مهم ترین ایراداتی که بینندگان به سریال نتفلیکس گرفته اند به لحن و آهنگ روایت بازمی گردد. همانطور که پیش از این اشاره نمودیم، هشت قسمت در هیچ متر و معیاری برای تعریف کردن داستان آواتار: آخرین بادافزار کفایت نمی نماید. این موضوع به ویژه برای کسانی که انیمیشن اصلی را دیده اند برجسته می گردد؛ چراکه این حس را به بیننده القاء می نماید که سریال مجبور بوده برای جمع کردن کل داستان در هشت قسمت از بعضی نقاط مهم سرسری بگذرد و بعضی جنبه های داستان نیز به خوبی ساخته و پرداخته نشده و به قولی جا نیفتاده اند. بعلاوه سریال مجبور شده بخش اعظمی از تعاملات آنگ با کاراکترهای فرعی و ماجراهای کوچک اما مجذوب نماینده و صمیمی در جهانی آواتار را کنار بگذارد تا بتواند خط اصلی روایت را تمام کند. اگر به شخصیت ها فضای بیشتری داده می شد، داستان های فرعی سریال هم می توانستند غنی تر باشند و قهرمان ها هم مجذوب نمایندهیت بیشتری پیدا می کردند. این می توانست به نتفلیکس یاری کند که به جای یک کابوی بیباپ دیگر، یک وان پیس دیگر بسازد.
درست است که سریال آواتار: آخرین بادافزار تاحدود زیادی با هدف کسب رضایت هواداران قدیمی این مجموعه ساخته شده است، اما بازسازی لایواکشن آن به گونه ای است که برای تازه واردان نیز مجذوب نمایندهیت خواهد داشت؛ به عبارت دیگر، لازم نیست انیمشین آن را دیده باشید تا بخواهید این سریال را آغاز کنید، پس با خیال راحت به سراغ آواتار: آخرین بادافزار بروید. نکته جالب توجه پس از انتشار این سریال، صرف نظر از حدود وفاداری آن به انیمیشن اصلی، این است که به نظر می رسد بسیاری از بینندگان به خاطر قرار گرفتن این برنامه روی نتفکلیس، به تازگی با انیمیشن اصلی آشنا شده اند و این موجی از مخاطبان تازه را به جهانی آواتار: آخرین بادافزار کشانده است. خبر خوب برای هواداران و تازه واردان به جهانی این مجموعه اینکه قرار است داستان آنگ و دوستانش، سوکا، کاتارا و زوکو در قالب یک فیلم سینمایی انیمیشینی در تاریخ دهم اکتبر 2025 میلادی (18 مهر 1404) منتشر گردد که این شخصیت های دوست داشتنی را در اوایل سی سالگی اشان به تصویر می کشد. طبق اخبار منتشر شده کارگردانی این فیلم بر عهده لورن مونتگومری، از تهیه نمایندگان افسانه کورا (The Legend of Korra) و از نقاشان آواتار: آخرین بادافزار اصلی، بوده و مایکل دی مارتینو و برایان کونیتزکو هم تهیه نمایندگی آن را بر عهده خواهند داشت.
منبع: وبلاگ سایه مگ
منبع: دیجیکالا مگ