معرفی پیاز کوهی و خواص درمانی آن

به گزارش وبلاگ سایه، خارج کننده سنگ کلیه، از بین برنده سلول های سرطانی، اشتهاآور، محافظت کننده بدن در برابر بیماری های واگیردار، ضد کم خونی و متسع کننده عروق می باشد. ضمناً برای آنفلوانزا، برونشیت، اسهال های خونی و سیاه

معرفی پیاز کوهی و خواص درمانی آن

نویسنده: صمصام صانعی

گونه دیگری از سیرها می باشد.

نام علمی:

Allium scorodoprasum L.، نام فرانسه Rocambole و نام انگلیسی آن Sand garlic of Espagne می باشد.

تیره گیاه:

لاله Liliaceae

نوع گیاه:

بوته

معینات ظاهری:

گیاهی است به ارتفاع حدود 30 سانتی متر با پیازهای کوتاه به ضخامت حدود یک سانتی متر و تخم مرغی باریک با پوسته خارجی چوبی شکل و برگ های آن استوانه ای تو خالی که به صورت خوشه ای از بالای پیازهای کوچک بیرون می آیند. ساقه های آن عریان و گل دهنده و گل های آن زنگوله ای و به رنگ بنفش کمرنگ می باشند.

طبیعت:

طبق نظر حکمای طب سنتی گرم و خشک است.

رویش جغرافیایی:

در نواحی معتدله سرد اغلب کشورها خصوصاً کشورهای اروپایی و ایران به صورت خودرو انتشار دارد.

ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در آن:

آب، پروتئین، هیدرات های کربن، خاکستر، کلسیم، فسفر، پتاسیم، تیامین، رایبوفلاوین، نیاسین، انرژی غذایی و ویتامین های C, B, A در آن معین شده است.

بخش مورد استفاده:

پیاز گیاه

نحوه مصرف:

به صورت خام و بیشتر به عنوان چاشنی غذاها مصرف خوراکی دارد.

خواص درمانی:

خارج کننده سنگ کلیه، از بین برنده سلول های سرطانی، اشتهاآور، محافظت کننده بدن در برابر بیماری های واگیردار، ضد کم خونی و متسع کننده عروق می باشد. ضمناً برای آنفلوانزا، برونشیت، اسهال های خونی و سیاه سرفه هم مفید می باشد. در استعمال خارجی به صورت ضماد التیام بخش برخی از بیماری های پوستی است.

منبع مقاله :

صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.

منبع: راسخون

به "معرفی پیاز کوهی و خواص درمانی آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی پیاز کوهی و خواص درمانی آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید