ایران در رده کشورهای با درآمد متوسط &ndash بالا

به گزارش وبلاگ سایه، بانک دنیای در گزارش سالانه خود که به وضعیت اقتصادی اقتصادهای دنیا در حوزه درآمدی می پردازد، اعلام نموده که ایران همچون سال های گذشته در رده کشورهای با درآمد متوسط - بالا قرار گرفته است.

ایران در رده کشورهای با درآمد متوسط &ndash بالا

به گزارش وبلاگ سایه، براساس گزارشی که از سوی اتاق بازرگانی تهران منتشر شده، وضعیت درآمدی 218 کشور آنالیز شده است و براساس میزان درآمد، کشورها در چهار رده بالا، متوسط - بالا، متوسط - پایین و کم درآمد طبقه بندی شده اند.

این طبقه بندی براساس درآمد سرانه ملی کشورها اجرا شده که در سال 2018 نسبت به سال میلادی قبل از آن قدری سخت گیرانه تر بوده است.

از میان 218 کشور آنالیز شده، 31 کشور در گروه کم درآمد، 47 کشور در گروه متوسط - پایین، 60 کشور در گروه متوسط - بالا و 80 کشور در گروه درآمدی بالا قرار دارند. به این ترتیب 67 درصد از کشورهای دنیا در رده متوسط - بالا یا بالای درآمدی هستند.

در سالی که گذشت شش کشور گرجستان، سنگال، سریلانکا، زیمباوه، کوزوو و اتحاد قمر توانسته اند یک رتبه، شاخص درآمدی خود را ارتقا دهند، اما آرژانتین با سقوط درآمدی روبه رو شده و از رده بالا به رده متوسط - بالا تنزل صندلی پیدا نموده است.

در این آمار، ایران با جمعیت 80 میلیونی خود از نظر جمعیت در رده 19 دنیا قرار گرفته و با ثبت بیش از 441 میلیارد دلار درآمد ناخالص ملی، رتبه 26 میان تمام کشورها را به خود اختصاص داده است.

همچنین سرانه درآمد ملی ناخالص ایران براساس روش برابری قدرت خرید در سال 2018، برابر با 21 هزار دلار برآورد شده که از این نظر رتبه 68 را نشان می دهد.

اقتصاد ایران از سال 1987 تا 2018 میلادی که این شاخص در سطح دنیای آنالیز شده، در 19 سال ابتدایی در سطح درآمدی متوسط - پایین قرار داشته و از سال 2009 به بعد به رده متوسط - بالا وارد شده و در تمام سال های گذشته توانسته این صندلی را حفظ کند.

در میان اقتصادهای برتر دنیا بالاترین درآمد ناخالص ملی با بیش از 20 تریلیون دلار به ایالات متحده آمریکا اختصاص داشته و پس از آن چین و ژاپن قرار گرفته اند. در حوزه درآمد ناخالص ملی سرانه نیز سوئیس با بیش از 83 هزار دلار، بهترین عملکرد را داشته و در میان کشورهای آسیایی قطر با ثبت 61 هزار دلار، رتبه ششم را به خود اختصاص داده است.

در بخش پایانی این گزارش به وجود آمدن رکود، به خصوص رکودهای تورمی یکی از اصلی ترین عوامل تأثیرگذار بر کاهش درآمد ناخالص ملی سرانه عنوان شده که ایران نیز با توجه به محدودیت های سال های گذشته با آن روبه رو بوده است.

براساس این گزارش اقتصاد ایران پس از طی روند صعودی تا سال 2011 از این سال تا سال 2015 وارد روند نزولی شده و پس از آن نیز تقریباً روندی ثابت را طی نموده است. این در حالی است که در همین بازه زمانی همسایه ایران، ترکیه با وجود نوساناتی که تجربه نموده اما در نهایت توانسته راستا رو به رشد خود را ادامه دهد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "ایران در رده کشورهای با درآمد متوسط &ndash بالا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ایران در رده کشورهای با درآمد متوسط &ndash بالا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید