کشف گنجینه نقره عصر واکینگ ها در نروژ

به گزارش وبلاگ سایه، گنجینه ای از قطعات نقره متعلق به عصر واکینگ ها در استیوردال، نزدیک تروندهایم در مرکز نروژ کشف شده است.

کشف گنجینه نقره عصر واکینگ ها در نروژ

وبلاگ سایه | این گنجینه متشکل از 46 شئ نقره ای است. تنها دو قلم از آن ها انگشتر کامل است و باقی گنجینه شامل سکه های شکسته، دستبند، گردن بند بافته، زنجیر و سیم می شود. این اشیاء به واسطه وزنی که نقره داشت برای استفاده بریده یا شکسته می شدند. بیشتر گنجینه های شکسته شده نقره که در اسکاندیناوی کشف شدند حاوی اجزایی از یک شئ بزرگ تر هستند. این گنجینه نیز از این حیث که حاوی چندین قطعه از یک شئ بزرگتر است غیرعادی است.

به گزارش وبلاگ سایه ، برخلاف برخی از اکتشافات دوره واکینگ ها که حین کار ساخت و ساز اجرا شده اند، این اکتشاف به صورت تصادفی اجرا شده است. پاول بِدنارسکی دسامبر گذشته این گنجینه را کشف کرد. او نخست دو حلقه نقره ای کوچک یافت و پس از آن تکه های بیشتری نمایان شدند. بدنارسکی در نهایت 46 شئ را از زیر زمین استخراج کرد که همگی آن ها فقط بین یک تا سه اینچ زیر سطح دفن شده بودند. بدنارسکی پس از زدودن خاک از روی یکی از قطعه ها، دریافت یک کشف باستان شناسی مهم اجرا شده است، بنابراین مقامات شهرداری را در جریان قرار داد.

تصویر: دو حلقه نقره ای کشف شده از طریق بدنارسکی/موزه علوم NTNU/عکس: بیرجیت مِسکنِر

بیرجیت مِسکنِر محقق و باستان شناسِ موزه علوم NTNU می گوید: این یک یافته تقریباً استثنایی است. از زمان یافتن چنین گنجینه بزرگی از عصر واکینگ ها در نروژ زمان زیادی می گذرد. بنا به گفته مسکنر این حقیقت که بیشتر قطعات به قطعات ریز شکسته شدند را می توانیم به اقتصاد وایکینگ ها نسبت بدهیم. این یافته متعلق به زمانی است که قطعات نقره ای وزن دار به عنوان وسیله پرداخت استفاده می شدند. این سیستم اقتصاد وزن نام داشت و در گذار میان اقتصاد مبادله ای و اقتصاد سکه ای کاربرد داشت.

در قاره اروپا، اقتصاد سکه ای حتی پس از سقوط امپراتور روم غربی تداوم داشت، اما در نروژ هیچ سکه ای تا اواخر قرن نهم ضرب نشد. این یک اقتصاد مبادله ای تا اواخر قرن هشتم بود، زمانی که اقتصادِ وزن کنترل را به دست گرفت. این اقتصاد بسیار سریع تر از مبادله بود، چون به جای مدیریت حجم زیادی از کالا ها برای تجارت، قطعات کوچکی از جنس نقره به راحتی بسته بندی و حمل می شدند. افزون بر این، ارزش گذاری آن بسیار ساده تر بود و تنها به یک ترازو نیاز داشت.

تصویر: سکه های عربی میان گنجینه های نقره استیوردال پیدا شدند. موزه علوم NTNU/عکس: بیرجیت مِسکنِر

سکه های عربی گنجینه

بزرگ ترین منبع نقره در عصر واکینگ ها سکه های عربی است که در استیوردال کشف شدند. یکی از دلایل اصلی ورود آن ها به اسکاندیناوی تجارت خز بود. تنها تاریخ چهار سکه از هفت سکه یافت شده مشخص شده است، اما همگی آن ها متعلق به قرن هشتم هستند. این قبیل سکه ها بسیار قدیمی تر از بیشتر سکه های عربی یافت شده در نروژ هستند. مکسنر در توضیح این مسئله می گوید: عصر نسبتاً قدیمیِ سکه های اسلامی، سبک دستبند ها و درجه بالای تکه تکه شدن بیشتر اشیاء بیشتر مشخصه گنجینه ای متعلق به دانمارک است تا نروژ. بنابراین این گنجینه به احتمال زیاد متعلق به سال 900 پس از میلاد است.

منبع: Arkeonews

مترجم: زهرا ذوالقدر

منبع: فرادید

به "کشف گنجینه نقره عصر واکینگ ها در نروژ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کشف گنجینه نقره عصر واکینگ ها در نروژ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید