تولید 7500 مگاوات برق خورشیدی تا سال 2030 در کشور

به گزارش وبلاگ سایه به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با توجه به گستره تابش نور خورشید استفاده از ظرفیت و پتانسیل موجود در این نعمت الهی یک راهکار اساسی برای تولید نیرو و برق است که با به کارگیری فناوری های روز می توان از این انرژی پاک و تجدید پذیر، مقدار قابل توجهی برق تولید کرد.

تولید 7500 مگاوات برق خورشیدی تا سال 2030 در کشور

با توجه به استقبالی که از انرژی های تجدید پذیر در دنیا شده، فعالیت های زیادی در جهت تولید انرژی از تجدید پذیرها انجام گرفته، یکی از این تجدید پذیرها انرژی خورشیدی است که با استفاده از نور و گرمای خورشید برق تولید می کند.

در حال حاضر و پس از انجام تحقیقات بسیار، محققان به این نتیجه رسیده اند که یکی از روش های اصلی کاهش تولید گازهای گلخانه ای و جلوگیری از افزایش گرمایش زمین، استفاده از انرژی های تجدیدپذیربه خصوص انرژی خورشیدی است به همین منظور اغلب کشورها تلاش بر ساخت نیروگاه های خورشیدی دارند.

انرژی خورشیدی یکی از منابع تولید انرژی تجدید پذیر برای تولید انرژی برق است. این درحالی است که تولید برق بدون گازهای گلخانه ای از قبیل منو اکسید کربن CO و دی اکسید کربن CO2 و متان یکی از پاک ترین، بی ضررترین و در دسترس ترین منابع تولید برق پاک است.

همه این ها در حالی صورت می گیرد که با توجه به تغییرات در اقلیم آب و هوایی، جایگزینی انرژی های پاک از جمله انرژی خورشیدی با سوخت های فسیلی یک راه چاره مفید و موثربه نظر می رسد.

آبگرمکن های خورشیدی و حمام خورشیدی، گرمایش و سرمایش ساختمان و تهویه مطبوع خورشیدی، آب شیرین کن خورشیدی، خشک کن خورشیدی، اجاق های خورشیدی وکوره خورشیدی از جمله مواردی است که می توان انرژی خورشیدی را در آنها کاربردی کرد.

تامین یک درصد برق دنیا از طریق انرژی خورشیدی

بر اساس آمار ارائه شده، 4 درصد از میزان برق اتحادیه اروپا از طریق انرژی خورشیدی تامین می شود که با توجه به برنامه ریزی های اجرا شده انتظار می رود در سال 2020 سایت های انرژی خورشیدی سه برابر بیشتر از میزان فعلی برق رسانی کنند و در سال 2030 این میزان به 13 برابر هم برسد.

بنابر آمارها تا خاتمه سال 2016، نیروگاه های خورشیدی با توان تولید 78 گیگاوات تأسیس شده که این ظرفیت برابر با ظرفیت 78 نیروگاه اتمی عظیم یا 150 نیروگاه زغال سنگ است که این موضوع از ظرفیت های بالای انرژی خورشیدی خبر می دهد.

تولید 7500 مگاوات برق تا سال 2030 در کشور

با توجه به اینکه کشورمان از 365 روز سال 300 روز آفتابی را در اختیار دارد و گستره تابش خورشید در کشور ما بسیار فراگیر است باید از پتانسیل های موجود بهره گرفت و از ظرفیت های انرژی خورشیدی برای تولید گرما و برق و نیرو استفاده کرد. این در حالی است که برخی از محققان بر این باورند که ایران در صورت تجهیز مساحت بیابانی خود به سامانه های دریافت انرژی تابشی می تواند انرژی مورد نیاز بخش های گسترده ای از منطقه را نیز تأمین و در زمینه صدور انرژی برق فعال شود.

ایران قصد دارد تا سال 2030 میلادی، 7500 مگاوات برق از انرژی خورشیدی تولید کند که این میزان بیش از هفت برابر برق تولیدی از نیروگاه اتمی بوشهر است.

با توجه به غنی بودن ایران از نظر منابع طبیعی از جمله انرژی های تجدید پذیر، زمینه لازم برای تولید هرگونه انرژی پاک وجود دارد و به راحتی با استفاده از فناوری های روز می تواند میزان چشمگیری از برق و نیروی کشور را از طریق انرژی خورشیدی تولید کند.

فعالیت های بسیاری در زمینه تولید انرژی خورشیدی از حدود 25 سال پیش اجرا شده و در حال حاضر محققان توانسته اند به نتایج خوبی در این حوزه دست یابند.

منبع: خبرگزاری مهر

به "تولید 7500 مگاوات برق خورشیدی تا سال 2030 در کشور" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تولید 7500 مگاوات برق خورشیدی تا سال 2030 در کشور"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید